Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim - chodzi mi o dźwięk podczas grzania świec, ale nie tylko, bo jak silnik jest rozgrzany, to również pojawia się ten dźwięk po kilku sekundach od włączenia zapłonu. Auto to mk2 1.6TDic. Wcześniej tego nie było, a pojawiło się po zdemontowaniu wnętrza oraz części deski rozdzielczej. Dźwięk ten dobiega centralnie z licznika.
Na filmiku słychać to od 16 sekundy. Golf stał nie zapalany 3 tyg. i było to pierwsze odpalenie, ale to raczej nie ma z tym nic wspólnego. Auto jak widać odpala normalnie, choć świece grzeją się za długo. Po odpaleniu dźwięk ten ustaje.
Podejrzewam, że demontując dół deski rozdzielczej naruszyłem instalację, ale od czego zacząć?
[youtube][/youtube]
"Bzyczenie" przy grzaniu świec mk2 1.6 SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W liczniku jest brzęczyk od ciśnienia oleju i to on sie odzywa. a najwyraźniej od tego,że przychodzi napięcie na kontrolkę świec. Ale o co dokładnie chodzi to nie kumam. NIe masz licznika, żeby podmienić na próbę?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No niestety nie posiadam na wymianę.stonefree pisze:NIe masz licznika, żeby podmienić na próbę?
- Radzio0018
- Użytkownik
Myślę że najlepiej podmienić licznik na próbę i wtedy będziesz wiedział czy to licznik jest winowajcą czy może coś w instalacji.
- antekswirol
- Ma gadane
- Kontakt:
u mnie siedział ten czujnik w głowicy co się go wkreca od prawej strony (chyba czarny) u mnie pomogło
Kupię WIĄZKĘ GRZANYCH FOTELI MK2 stary lub nowy typ:) Sprzedam lakier (1,5l)+LZ7L wszystkie dodatki + czarny podkład 1l cena do ugadania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP