Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zakupiłem IPA i czy muszę to rozcieńczać 1:1 z wodą czy to już gotowiec do używki?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Musisz rozcieńczyć. Chyba że kupiłeś gotowy produkt ale wątpię
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Salwinek91, nic nie MUSI
krystek21, możesz rozcieńczyć, bo będziesz miał go 2 razy więcej (z tym że nie rozcieńczaj odrazu całości) a nie straci na skuteczności. Aczkolwiek czysty jak najbardziej możesz używać.
krystek21, możesz rozcieńczyć, bo będziesz miał go 2 razy więcej (z tym że nie rozcieńczaj odrazu całości) a nie straci na skuteczności. Aczkolwiek czysty jak najbardziej możesz używać.
- miko
- black point
- Kontakt:
I kolejny plus to nie będzie tak szybko odparowywał sam IPA szybko znika i taka podpowiedź, którą pewnie wiesz, to rozrabiaj z wodą destylowanąShmatan pisze:możesz rozcieńczyć, bo będziesz miał go 2 razy więcej
Poszukuje jakiegoś środka/aktywej piany czy coś takiego co rozpuści kropeczki na lakierze bo niewiadomo skad jest tego mase na aucie i jest szorstkie :/ nie moge tego domyć, jedynie benzyną ale niebardzo mi sie uśmiecha całe auto lecieć tym. Tylko zeby plastiku nie uszkodziło i uszczelek.
- miko
- black point
- Kontakt:
Antonioo, pisałem już w kąciku http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=640" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadałem tu i tu pytanie i to sie rozpyla normalnie na lakierze i myje czy jak?
i jeszcze jedno, jakiś bardzo dobry środek do mycia silników, żeby nie zostawiało plam siwych jak niektóre środki i aby ładnie wyczyściło silnik.
i jeszcze jedno, jakiś bardzo dobry środek do mycia silników, żeby nie zostawiało plam siwych jak niektóre środki i aby ładnie wyczyściło silnik.
- barteKKK03
- V.I.P.
Spryskujesz i czekasz chwilę aż zadziała, smoła powinna spłynąć, ewentualnie możesz jej trochę ręcznie pomóc
Do mycia zapuszczonych silników polecam Tenzi Truck lub Dimmer
Do mycia zapuszczonych silników polecam Tenzi Truck lub Dimmer
barteKKK03, no własnie myśle nad tym Tenzi truck, chyba gum pod silnikiem nie uszkodzi?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Shmatan, ja wole zawszę rozcieńczać, jakiś czas temu na KA był temat gdzie ktoś użył nierozcieńczonego IPA i zostały mu smugi nie do zmycia, musiał przelecieć to finishem chyba żeby zniknęło.
- czarekcw
- kierownik kibla
Jak dobrze przygotować szyby pod niewidzialną wycieraczkę Rain-X? Na stanie jest glinka, APC, IPA i takie cuś http://www.waxamomo.co.uk/media/ecom/pr ... -979-p.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; . Są jeszcze pasty polerskie ale wolałbym ich nie używać dopóki się nie wprawię.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Umyj, wyglinkuj, umyj, jakiś środek CGP mógł by się przydać, ale jak masz pasty to możesz lekko finishem przejechać, odtłuścić porządnie i nałożyć Rain-X.
Panowie, jaką glinkę polecacie?
Lakier akrylowy, mocno zmęczony (LA5E).
Co po myciu i glinkowaniu? Szampon mam o pH8. Wosk Carnauba Formula-1 leży już kilka lat i czeka na użycie (raz czy dwa otwarty, mam nadzieje, że to mu nie przeszkadza...)
Czego mi brakuje?
Lakier akrylowy, mocno zmęczony (LA5E).
Co po myciu i glinkowaniu? Szampon mam o pH8. Wosk Carnauba Formula-1 leży już kilka lat i czeka na użycie (raz czy dwa otwarty, mam nadzieje, że to mu nie przeszkadza...)
Czego mi brakuje?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Freeq, glinki bilt hamber, valetpro są dobre. Po glinkowaniu jeszcze raz mycie, później by się cleaner przydał i wosk. Wosk jak masz to używaj śmiało.