[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
miko, zapomniałem dodać "wg. KA" ;] generalnie panuje tam opinia w myśl której naturale bardziej wyciągają głębie, a sealanty raczej dają plastikowy połysk - stąd takie rozróżnienie. U mnie kładłem colli do taśmy z natty'sem na PB pp2 i nie widziałem różnicy więc trzymam się raczej sealantów z wygody
- Paviarotti
- Lord GTI
Pytanko, Autoglym UDS, daje rade ? Miałem SRP, niby ładnie wszystko, ale chce wypróbować coś nowego.
Shmatan, czyli mowisz ze woski syntetyczne maja wieksza trwalosc, sa latwiejsze w aplikacji a roznicy w wygladzie nie ma?
truckman, sztuka mówi że naturale dają większą głębię a syntetyki większy plastikowy połysk. Ja nie potrafię ich rozróżnić (co nie znaczy że różnicy nie ma - może mam za słabe oko). Wytrzymałość zwykle jest zdecydowanie na korzyść syntetyków, aczkolwiek też nie zawsze, bo jakiś tam Z glasur czy inny na prawdę dobry natural poleży myślę dłużej niż tani/nieudany syntetyk.
Teraz np. wrócę do naturali, bo w przeciągu miesiąca będę kładł powłokę ceramiczną. Jak kropelkowanie wyraźnie osłabnie (myślę że po 2-3 miechach) to będę je wspomagał IPA i kładł naturale dla przyjemności aplikacji (nazbierałem samplerów dodo juice i gdzieś mam jeszcze natty'sa - więc będzie orgia zapachów ;])
Teraz np. wrócę do naturali, bo w przeciągu miesiąca będę kładł powłokę ceramiczną. Jak kropelkowanie wyraźnie osłabnie (myślę że po 2-3 miechach) to będę je wspomagał IPA i kładł naturale dla przyjemności aplikacji (nazbierałem samplerów dodo juice i gdzieś mam jeszcze natty'sa - więc będzie orgia zapachów ;])
to zgłupiałem. Kupię znowu chyba sampler dodo na lato i gitara
- barteKKK03
- V.I.P.
Nie miałem styczności z wieloma woskami, ale według mnie takiego naturala warto mieć choćby dla samej frajdy z używania... aplikacja, zapach, polerowanie tego przy sztucznych długodystansowcach nie ma
- miko
- black point
- Kontakt:
Daj se siana bierz PB Natty's-atruckman pisze:Kupię znowu chyba sampler dodo na lato i gitara
miko, http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=217" onclick="window.open(this.href);return false; to?
- miko
- black point
- Kontakt:
truckman, może być ja akurat używałem
http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=218" onclick="window.open(this.href);return false;
http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=218" onclick="window.open(this.href);return false;
a czym to się różni poza tym ze 20 zeta które można wydać na inne ciekawe rzeczy, choćby aplikator
- Paviarotti
- Lord GTI
Nattys Red ma obłędny zapach. Kupiłem sobie ostatnio właśnie na lato. Same zalety ma ponoć, zobaczę dopłaciłem, bo miałem brać Blue, ale jak szaleć to szaleć.
no dobra to już jest plus dla niego.Nattys Red ma obłędny zapach.
no dobra, ale uzasadnienieale jak szaleć to szaleć.