Czym zarysowana szybe???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czym zarysowana szybe???
Mam takie pytanko.Czy ma ktos jakis patent na rysy na szybie.Czym to dopolerowac???Bo poprzedniemu wlascicielowi nie chcialo sie zalozyc gumy na wycieraczke i wycieral samym piorem i kuwa mam ryse na szybie.Czy trza jechac do zakladu co sie zajmuja tym???Ale slyszalem ze takie zabiegi kosztowne dosyc.
Podłącze się pod temam, ja mam też uszkodzoną szybę, lecz oberwała ona kamyszkiem w skutek czego ma modbrysk połączonmy z małym pęknieciem. Słyszałem, ze są preparaty które się nanosi na odtłuszczoną szybę a po wyschnięciu ścina nadmiar np żyletką. Czy coś takiego naprawdę ejst i zdaje to egzamin np gdy szyba zaczyna pracowac??
Spece za taką naprawę chcą min. 50zł.
Spece za taką naprawę chcą min. 50zł.
Pozdrawiam
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
50zł za taka naprawe to dobra cena, potem ta dziura moze si epowiekszać wiec radze takie naprawic.
tego sie samemu odulnie nie robi bo dziurki robia pod ciśnieniem, wypelniajac szceline specjalna substancja.
co do ryc to nie polecam tak naprawde plerowania bo moze szyba sie zrobic potem matowa, niema zabardzo na to dobrej metody, owszem, weżmiesz papier 2,5tys i na mokro mozes zpolerowac ale jak mówie tylko godrzej zrobisz niz mialeś bo bedziesz miał takie kułeczka jak na karoserii jak popatrzysz od woskowania czy cos, ogulnie niebardzo, zato np klejona nowa szyba do fiata mareii mojego taty zamiennik, dobrym kosztowała 300zł, i chyba lepiej w funkiel nówke zainwestować, no ale to jak to woli bo juz nie bedzie orginalnych vw numerów:(
tego sie samemu odulnie nie robi bo dziurki robia pod ciśnieniem, wypelniajac szceline specjalna substancja.
co do ryc to nie polecam tak naprawde plerowania bo moze szyba sie zrobic potem matowa, niema zabardzo na to dobrej metody, owszem, weżmiesz papier 2,5tys i na mokro mozes zpolerowac ale jak mówie tylko godrzej zrobisz niz mialeś bo bedziesz miał takie kułeczka jak na karoserii jak popatrzysz od woskowania czy cos, ogulnie niebardzo, zato np klejona nowa szyba do fiata mareii mojego taty zamiennik, dobrym kosztowała 300zł, i chyba lepiej w funkiel nówke zainwestować, no ale to jak to woli bo juz nie bedzie orginalnych vw numerów:(
Mk3 GTI 16V ABF
z takimi rysami juz sie chyba raczej nie da nic zrobic.jedyny sposob na to, to sie do nich przyzwyczic bo wydaje mi sie ze nikt sie nie rzuci na wymiane szyby z powodu rysy... ale to juz indywidualna sprawa
....::::VW Passat 1.8 Kombi::::.....
MoJe AuTkO : http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2202
MoJe AuTkO : http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2202
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
ja bym si enie bawił w polerowanie bo to może sie okazać jeszcze gorsze niż jest, załamania swiatła itp migą sie powiekszyć. a ja mówie o koszcie szyby 300zł klejonej z wymian juz. tak jak kolega mówi 180 nowa:)
do mk2 pewnie ze 150+ załozenie, no ale to dziecinieproste przecież bo zadncyh klei niema, chyba ze ktoś chce, ale np sylikon zaden problem zalozyc na uszczelke razem ze sznureczkiem i wcisnac w otwór szybowy i wyciagajac sznureszek wyinąć szczelke do wnętrza auta.
do mk2 pewnie ze 150+ załozenie, no ale to dziecinieproste przecież bo zadncyh klei niema, chyba ze ktoś chce, ale np sylikon zaden problem zalozyc na uszczelke razem ze sznureczkiem i wcisnac w otwór szybowy i wyciagajac sznureszek wyinąć szczelke do wnętrza auta.
Mk3 GTI 16V ABF
no to ja mam kurna pecha z szybą przednia...najpier za Kolbaskowem dostalem kamieniem spod nadjezdzajacego tira prosto w srodeczek szyby....
szybe wymienilem (450zl-zielona z paskiem) i na nastepny dzien zarysowalem przy skrobaniu lodu (bo mi sie kurna spieszylo-dokladnie na wysokosci oczu).
I teraz chyba sie musze przyzwyczaic
a moze ktos jednak ma jakis pomysl co z tym zrobic...
szybe wymienilem (450zl-zielona z paskiem) i na nastepny dzien zarysowalem przy skrobaniu lodu (bo mi sie kurna spieszylo-dokladnie na wysokosci oczu).
I teraz chyba sie musze przyzwyczaic
a moze ktos jednak ma jakis pomysl co z tym zrobic...