Problem z pompą paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z pompą paliwa
Witam.
Mam pytanie do znawców tematu. Od około dobrych trzech miesięcy strasznie piszczy pompa paliwa.Odgłos jest jednostajny . Nie ma żadnych problemów z odpalaniem.Jedyne co zaobserwowałem to na zimnym silniku przy rozpedzaniu samochodu czuć,że coś go blokuje(spadek mocy) dopiero po paru minutach jak pompa popracuje to wszystko wraca do normy i samochód jedzie jak należy.
Czy to znaczy,że pompa kończy swój żywot ? Samochód ma jeździć i nie dopuszczam możliwości,żeby gdzieś mi stanął i odmówił posłuszeństwa.. Od razu rozglądać się za używaną pompą od tego silnika ?
Pozdrawiam !
Mam pytanie do znawców tematu. Od około dobrych trzech miesięcy strasznie piszczy pompa paliwa.Odgłos jest jednostajny . Nie ma żadnych problemów z odpalaniem.Jedyne co zaobserwowałem to na zimnym silniku przy rozpedzaniu samochodu czuć,że coś go blokuje(spadek mocy) dopiero po paru minutach jak pompa popracuje to wszystko wraca do normy i samochód jedzie jak należy.
Czy to znaczy,że pompa kończy swój żywot ? Samochód ma jeździć i nie dopuszczam możliwości,żeby gdzieś mi stanął i odmówił posłuszeństwa.. Od razu rozglądać się za używaną pompą od tego silnika ?
Pozdrawiam !
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
Problem z pompą paliwa
najlepiej było by zamienić pompę i wykluczyć ten element.
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Problem z pompą paliwa
Kończy żywot
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Problem z pompą paliwa
Ja ostatnio wymieniałem i kupiłem zamiennik na allegro. Nowy jest w cenie używanej pompy a nie wiadomo ile taka może pochodzićOd razu rozglądać się za używaną pompą od tego silnika ?

Problem z pompą paliwa
Mam już do kupienia pompę z takiego samego silnika tyle,że z cabrioleta(160 tys przebiegu). W sumie widzę,że jest to loteria ,jak sie czyta po innych forach to ludziom te zamienniki potrafią paść po 2-3 tygodniach :/
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z pompą paliwa
uważam że to przesada, zmieniałem kilaka razy w paru autach na najtańsze i przynajmniej 3 lata działały wszystkie. może się trafić pechowy egzemplarz oczywiście - ale nie jest to nagminne. Ponieważ pompy padają najczęściej od małej ilości paliwa w baku w autach z LPG, to ta sama przyczyna szybciej wykończy gorszy zamiennik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
Problem z pompą paliwa
Ja kupiłem pompe paliwa z 2 letnią gwarancją więc w każdej chwili od ręki mogę ją wymienić
Najlepiej mieć zalane 1/3 baku żeby pompa miała smarowanie bo jeżeli ktoś jeździ całe życie na rezerwie to nic dziwnego, że pompa pada po miesiącu.