Witam!
Tylna wycieraczka cały czas działa po włączeniu zapłonu. Wiązka w harmonijce popękana, ale to nie to (oczywiście pozawijałem izolacją), posprawdzałem miernikiem i nie ma żadnych zwarć, rezystancja przewodów niska.
Spryskiwacz działa, niby nie cieknie, nie obraca się z wycieraczką.
Potrzebuję informacji:
Co powinno być podawane na poszczególne piny w wiązce przy wycieraczce jak:
a) jest włączona
b) jest wyłączona
Przydałyby się także rezystancje pomiędzy poszczególnymi pinami w wycieraczce.
Jakby ktoś posiadał takie informacje i się podzielił to byłbym bardzo wdzięczny, bo nie wiem czy atakować wycieraczkę czy wiązkę/jakiś przekaźnik/pająk, muszę ustalić z której strony coś nie działa.
Golfik 2002r hatchback
Tylna wycieraczka cały czas chodzi, jaki pinout?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
viewtopic.php?f=140&t=504712" onclick="window.open(this.href);return false; - tu coś pisałem na ten temat, może się przyda abyś mógl rozkminić więcej...ja nie miałem jak tego sprawdzić
Widziałem ten wątek, ale trochę za mało i za bardzo "chyba"
EDIT. Coś mi się nie podoba z tą instalacją... Na zewnętrznych zawsze jest + i -, więc dobrze.
Ale... Na zielonych ciągle są masy. Jak wycieraczka jest wyłączona to podpięcie żarówki między +, a jakikolwiek zielony powoduje włączenie przednich wycieraczek. Jak wycieraczka jest włączona nie powoduje nic.
Przydałby się jakiś sprawny golf do badania
Się skończy na tym, że to zostawię albo pozbędę się wycieraczki i zamontuję ładną, czarną zaślepkę...
EDIT. Coś mi się nie podoba z tą instalacją... Na zewnętrznych zawsze jest + i -, więc dobrze.
Ale... Na zielonych ciągle są masy. Jak wycieraczka jest wyłączona to podpięcie żarówki między +, a jakikolwiek zielony powoduje włączenie przednich wycieraczek. Jak wycieraczka jest włączona nie powoduje nic.
Przydałby się jakiś sprawny golf do badania
Się skończy na tym, że to zostawię albo pozbędę się wycieraczki i zamontuję ładną, czarną zaślepkę...