Objaw normalny ,ale ja bym powiedział że bez korekty dawki bo dawkę zawsze można zmniejszyć ,a co za tym idzie zadymienie ...które to w nadmiarze świadczy o nie spalonej ropce ,zwykle wskutek zbyt dużej dawki . Po zmianie wtrysków ,zawsze zmienia się dawkaWojtek_beny pisze:mój alh przed włożeniem wtrysków miał zrobiony program ostatnio włożyłem 0.216 i turbo brd oraz egr out po tym zabiegu znacznie wzrosło spalanie i strasznie kopci jak sie mu doda wiecej gazu a spalanie tj. ok.9.5 l na 100 km przy w miare spokojnej jeździe tj. 25% miasto i 75% trasa przy max predkości 120
i moje pytanie głównie dotyczyło czy to normalny objaw po założeniu ww elementów silnika bez korekty programu
Duże spalanie w tdi jaka przyczyna???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
I wymieniłeś wtryskiwacze na większe więc dodatkowo jest polane na tłoki, dlatego pytając o coś warto podać wszystkie szczegóły, wtedy szybciej i dokładniej otrzymasz odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie. To co masz ustawione na nastawniku to jedno, ale po zamianie wtryskiwaczy - realna dawka będzie inna - więc 4mg na ori ALH wtryskach to nie to samo co 4mg na 216 ...Wojtek_beny pisze:mój alh przed włożeniem wtrysków miał zrobiony program
-
- Nowicjusz
Bez korekty programu będzie dymił nawet przy niskich dawkach ze względu na to że turbo brd późno wstaje. Pompa 10 czy 11mm ?
-
- Nowicjusz