Witam forumowiczów !!!
Jeżdżę Golfem 4 1.9 TDI AJM 2000r od 2010roku.Mam następujący problem: jakiś czas temu(ok.2 miesiące) Golfik podczas jazdy zaczął dziwnie drgać, zapalała się kontrolka ESP i wyraźnie spadły osiągi. Zima minęła i podjechałem niedawno do mojego znajomego mechanika żeby mi to oblookał na kompie-myślałem ze znowu mam problem z czujnikiem ESP. Pokazało jednak ze na 3 i 4 wtrysku jest niewystarczająca dawka paliwa jakoś tak. Postanowiłem zmienić pompki ale nie było takich o identyko numerach i oznaczeniach jak moje, znalazł jakieś od silnika 1.9 105 hp z 2008 roku. W piątek wieczorem bylem u niego i mówi ze jak założył to wczoraj samochód nie chciał palić, ciężko mu to szlo. Ponadto zwiększyły się osiągi i przyspieszenie bo na 3 biegu łapał poślizg, ESP odcinało - co mnie ogólnie uszczęśliwiło,bo na starych nigdy tak nie było

. Aha dodatkowo stare śruby trzymające wtryski się rozwaliły, w niektórych było widać uszczerbki.Stare wtryski są do wy..ebania,przynajmniej 3 i 4 PD. Dzisiaj odebrałem, pierwsze co zauważyłem - zwiększona moc. Przyjechałem do domu i jak chciałem go odpalić to strasznie się męczył, aż szkoda go kręcić, silnik się trzęsie, załapuje po 3-5 sek. Nie wiem co mam robić. moje stare Pompki symbol J wymienil na AG, z golfa 1.9 tdi 105 hp 2008 rok, nie mieszał nic tylko wziął cały komplet, amatorem nie jest bo w warsztacie w ktorym pracuje nie raz mial doczynienia z takim czyms. Wymienil rowniez te sruby trzymajace z gory wraz z oringami. Na kompie nie pokazuje zadnych bledow, wartosci pompek 0.00. Poza tym na tym nowym komplecie nie ma juz takich objawow o jakich wspomnialem na poczatku, samochodem nie trzesie, nie wlacza sie ESP i ma wieksza sile Pomocy Koledzy !!!
POZDRAWIAM Łukasz