Sound Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Sound Golf IV
Dla mnie jest tak samo i przelot w środku jest kompletnie niezauważalny (no chyba, że toledo jest lepiej wyciszone niż mk4 w co jednak szczerze wątpię). Z drugiej strony mogę mieć trochę spaczone podejście do głośności wydechu jeżdżąc na zmianę starym subaru na pełnym przelocie 2,5".
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Sound Golf IV
Byc może to jest odpowiedzią właśnie._Chudy_ pisze:Z drugiej strony mogę mieć trochę spaczone podejście do głośności wydechu jeżdżąc na zmianę starym subaru na pełnym przelocie 2,5".
w weekend miałem czas więc wyciągłem ostatni tłumnik i go otworzyłem , wyciąłem z niego co było mozliwe tzn do czego doszedlem boszem , dużego nie maiłem więc małym muusiałem się męczyć . Zamknąlem z powrotem puche i zaspawałem i jesli chodzi o głośność to nic , jak było takk jest , troszke bardziej słychac prace turbiny , ale zrobil się jak by bardziej zrywny , szybciej reaguje na pedał gazu , i zastanawiam sie nam wywaleniem puchy a wstawienie rurki .Przemula pisze:no mnie tam się podoba taki głos jak na filmiku i wiele bym dał by u mnie tak mruczał . Po wypowiedziach widzę ze dopomoże wstawienie basowego na końcu . U mnie w Mk 4 ARL właśnie wywaliłem kata i wstawiłem strumienice i głos się nie zmienił :/ a szkoda , ale w sob. wyciągne ostatni ori i wybebesze z niego wszystkie przegrody , moze coś będzie mruczał . A wyciągał ktoś już na wierzch ostatni tłumnik ori wraz z tą rurą które leci aż do połowy auta (golf 4 tdi ) ?? są problemu czy trzeba ciąć pod autem
mam jak już go rozciąłem , wrzuce jak zajde czasKoJ@K pisze:Przemula, a jakaś foto relejszyn jest z tego zabiegu ?
Sound Golf IV
Pany wywalilem dzis koncowy i nie ma tego efektu "blow offowego" ?! czy to wystepuje u kazdego po wywaleniu, zawsze, czy w jednych tak, w innych nie? Bo u mnie, jak narazie nic nie "fuka" ?! A moze dopiero z czasem sie tak dzieje, jak sie wydech troche Okopci ? Przejechalem ze 3 kilometry na tym, wiec za duzo nie powiem, no ale napewno jest glosniej. Tylko czemu kurde nie ma tego fajnego odglosu ?!
Sound Golf IV
KoJ@K, a katalizator tez wywaliłeś
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Sound Golf IV
U mnie w passacie b5 po wywaleniu kata zaczął się wydobywać z wydechu taki metaliczny odgłos jakby jakaś blacha w tłumiku brzęczała, ale jak złapię tłumik ręką, nawet za samą końcówkę to brzęczenie trochę cichnie, od czego to może być?
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Sound Golf IV
Yaro1981, tak tak, kata juz dawno nie ma.
eden1992, moze Ci gdzies delikatnie wydech wibruje i dotyka tej takiej blachy, ktora idzie przy podlodze, wzdluz calego wydechu. I dlatego tez jak zlapiesz za wydech to metaliczne brzeczenie znika, bo wydechem nie "telepie".
eden1992, moze Ci gdzies delikatnie wydech wibruje i dotyka tej takiej blachy, ktora idzie przy podlodze, wzdluz calego wydechu. I dlatego tez jak zlapiesz za wydech to metaliczne brzeczenie znika, bo wydechem nie "telepie".
Sound Golf IV
KoJ@K, to coś jest nie tak albo go za słabo kręcisz
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Sound Golf IV
Tylko co jest nie tak ?! Ale żeby tak fukał to nie trzeba go nie wiadomo jak kręcic to pierwsze, no a drugie to u mnie z kręceniem auta nie ma problemu. Na tym wcześniejszym filmiku nawet słychac, że auto przy zmianie biegu nie ma za dużo obrotów, a i tak fuka.
Sound Golf IV
Coś takiego u mnie jest:
Piesek bohater, wylazł gdzieś z krzaków i najlepszym miejscem na spacer była droga.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Piesek bohater, wylazł gdzieś z krzaków i najlepszym miejscem na spacer była droga.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sound Golf IV
KoJ@K, te filmiki to po wyWALENIU OSTATNIEGO I WSTAWIENIU RURKI??? efekt fajny, nawet mi się podoba a jak w środku ? bardzo słychać ?