spray do przyciemnienia lamp??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tak wyglądają u mnie. Ja malowałem 3 górną część (czarny) razy delikatnie i poźniej do nabłyszczenia 3 razy lakier bezbarwny.
I jest git. Nie jest to oryginał ale na razie wystarczy, bo w planach są klary białe góra i dół czerwony.
I jest git. Nie jest to oryginał ale na razie wystarczy, bo w planach są klary białe góra i dół czerwony.
Ostatnio zmieniony wt maja 17, 2005 23:18 przez Gwiazdor, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłopaki,
jak chcecie malować na czerwono to wystarczy spray w aerozolu.
Co do czarnego to z doświadczenia wiem, że lepiej pomalować warstewkę czarnego a na to bezbarwny u lakiernika pistoletem (!) bo samym czarnym sprayem po paru tygoniach/miesiącach lampy robią się matowe.
Kolejna sprawą to jest to, że niebieskie ludziki lubią się czepiać przyciemnianych lamp, co do których widać, że ktoś to malował sprayem w garażu.
Jeśli pomalujecie pistoletem a na to warstwa bezbarwnego - wtedy jest to praktycznie nie do poznania.
iee
jak chcecie malować na czerwono to wystarczy spray w aerozolu.
Co do czarnego to z doświadczenia wiem, że lepiej pomalować warstewkę czarnego a na to bezbarwny u lakiernika pistoletem (!) bo samym czarnym sprayem po paru tygoniach/miesiącach lampy robią się matowe.
Kolejna sprawą to jest to, że niebieskie ludziki lubią się czepiać przyciemnianych lamp, co do których widać, że ktoś to malował sprayem w garażu.
Jeśli pomalujecie pistoletem a na to warstwa bezbarwnego - wtedy jest to praktycznie nie do poznania.
iee
Ja kupiłem lakier bezbarwny do malowania plastików. Nie pamiętam jakiej firmy. Może w garażu znajdę puszkę to dam znać. Trzeba tylko odczekać aż wyschnie dobrze MOTIP i wtedy można malować. Delikatnie rozpylać ale nie czekać do końcowego wyschnięcia tylko następna warstwaTak gdzieś ze 20 min odczekać. I delikatnie żeby lakier nie popłynął po lampie.
Ja nałożyłem trzy warstwy więć ładnie się błyszczą i nie ograniczają widoczności.
Jak coś spiep...to się nie załamuj. Benzynka ekstrakcyjna albo rozpuszczalnik i zmaże się. Mnie też od razu super nie wyszły.
Najlepiej jak będziesz malował to dwie lampy obok siebie położ i maluj jednocześnie. Będziesz widział czy jednakowo się ściemniają.
Ja nałożyłem trzy warstwy więć ładnie się błyszczą i nie ograniczają widoczności.
Jak coś spiep...to się nie załamuj. Benzynka ekstrakcyjna albo rozpuszczalnik i zmaże się. Mnie też od razu super nie wyszły.
Najlepiej jak będziesz malował to dwie lampy obok siebie położ i maluj jednocześnie. Będziesz widział czy jednakowo się ściemniają.
- dr Richie
- Ma gadane
- Kontakt:
przykro mi, ale żarówki nie pomogą (sam to sprawdzałem kilkukrotnie), bo najważniejszy jest kolor ostaniego filtru,a ten jest przecież czerwony (spray). Trzeba pozostawić co nie co niedomalowane,żeby żółte śiwatło miało gdzie wyjść np pewien obszar pomalować mniejszą ilością warstw.
Także ciekaw tylko jestem kiedy przyjaciel od całych lamp pomalowanych na czerwono dostanie mandat za kierunkowskaz i wsteczny.
Także ciekaw tylko jestem kiedy przyjaciel od całych lamp pomalowanych na czerwono dostanie mandat za kierunkowskaz i wsteczny.
był MK2 1.8 RP '89
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
(a tak na co dzień to Octavia II kombi 1.9 TDI 105PS)
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
(a tak na co dzień to Octavia II kombi 1.9 TDI 105PS)