Co to jest zawór westgate

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » wt kwie 23, 2013 07:44

JuliuszCezar pisze:jak się nazywam ten zawór że po puszczeniu z obrotów robi charakterystyczne TSSS ?
Blow off.
Do TD nie zakłada się bow off-a,bo nie da się nim sterować.Stosuje się go w turbo benzynach i TDI.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

JuliuszCezar
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: JuliuszCezar » wt kwie 23, 2013 13:42

czyli do GTD takie coś http://allegro.pl/zawor-upustowy-blow-o ... 76071.html" onclick="window.open(this.href);return false; by zdało sprawę ?
EDIT .
Po przeczytaniu wielu postów na tym forum stwierdziłem że nie ma sensu zakładania tego bajeru . Ale mam pytanie co do paru rzeczy :
1. Czy takie chip naprawdę coś daje czy to kolejny zbędny bajer http://allegro.pl/chiptuning-volkswagen ... 74438.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
2. Na jaką najlepiej turbinę zmienić w SB żeby dodał kopa K24 czy T3 czy jakąś inną ?
3. Założyć stożek czy wymienić na filtr wysoko przepływowy K&N ?
4. Lepiej zostawić seryjny wydech czy zrobić przelotowy ze strumienicą z kwasówki ?

Awatar użytkownika
KamilP
DieseL PoweR
DieseL PoweR

Post autor: KamilP » wt kwie 23, 2013 23:15

JuliuszCezar, zaraz zaraz.. ale GTD to chodzi o silnik 1.6 80KM? Ale on chyba sterowany mechanicznie jest więc blow-off i chip nie zdają egzaminu bo tu króluje mechanika nie elektronika.. ale jak się mylę to proszę poprawić :)

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » śr kwie 24, 2013 06:44

JuliuszCezar, to że gość od zaworu pisze- "Teraz psss możesz mieć tak że w samochodzie turbodiesel !!!",świadczy tylko o jego niewiedzy,a tego drugiego od "czipa",to powinni zamknąć.Niby do czego w starym klekocie miałbyś to podpiąć,skoro przy takim silniku jedyne prądy to zawór w pompie i czujniki oleju i temperatury?

Chcesz modzić TD,to czytaj tutaj viewtopic.php?f=176&t=72232&p=764573#p764573" onclick="window.open(this.href);return false;

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » śr kwie 24, 2013 21:32

Ten od chipa do 1,6 td jest miszczem :hehe: ,totalny brak choćby podstawowej wiedzy :panna: równie dobrze mógłby sprzedawać działki na księżycu :jezor:

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
KamilP
DieseL PoweR
DieseL PoweR

Post autor: KamilP » śr kwie 24, 2013 22:56

Czyli dobrze myślałem :bigok:
munior pisze:totalny brak choćby podstawowej wiedzy
Wiedzę to może i ma, nie wiadomo, ale po prostu wciska ludziom kit i tyle... Specjalnie podane wszystkie silniki w jego ofertach. Swoją drogą skąd te pozytywy.. Moim zdaniem większość chipów jest to ten sam model tylko inaczej aukcja nazwana.. Cóż trzeba myśleć, jak widać dużo ludzi myśli tylko żeby w bambuko ludzi zrobić

EDIT
do tego to jest do diesla i do benzyny... :panna:

Awatar użytkownika
munior
Kontakt:

Post autor: munior » śr kwie 24, 2013 23:16

KamilP pisze:do tego to jest do diesla i do benzyny... :panna:
Mówiłem że miszczu :hmm: podpinasz to cudo w gniazdo zapalniczki ,nie ważne jaki silnik i masz od 20 do 45 koni :rotfl: Powinni takich wystrzelać :grrr:

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
KamilP
DieseL PoweR
DieseL PoweR

Post autor: KamilP » czw kwie 25, 2013 00:34

munior, ja się nawet temu nie przyglądałem, luknąłem, myślę jak chip może coś zrobić z silnikiem na pełnej mechanice... Proste że nic nie może, co najwyżej do "ozdoby". A potem patrzę i :shock: :shock: :blush:

JuliuszCezar
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Co to jest zawór westgate

Post autor: JuliuszCezar » czw kwie 25, 2013 12:43

KamilP pisze:JuliuszCezar, zaraz zaraz.. ale GTD to chodzi o silnik 1.6 80KM? Ale on chyba sterowany mechanicznie jest więc blow-off i chip nie zdają egzaminu bo tu króluje mechanika nie elektronika.. ale jak się mylę to proszę poprawić :)
Ja mam 1.6 TD ten z intercooler (GTD to chyba wyposażenie wersji jak się nie myle ) :) Silnik jak ten na zdjęciu
Obrazek

Więc można czy nie można założyć tego BLOW OFF ( http://allegro.pl/zawor-upustowy-blow-o ... 76071.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) ?I na jakiej zasadzie będzie to działać w sensie kiedy by upuszczał powierze ;)

Awatar użytkownika
KamilP
DieseL PoweR
DieseL PoweR

Post autor: KamilP » czw kwie 25, 2013 20:34

JuliuszCezar, więc tak jak myślałem, Blow Off nie wsadzisz, nie będzie gdzie podpiąć sterowania. Tak samo jak z chipem, nie wiem możesz sobie co najwyżej do zapalniczki go podłączyć albo do czujnika cieczy, oczywiście nic CI to nie da :) I na przyszłość nie wierz we wszystko co piszą na np na aukcjach internetowych.. :bajer: :pub: Więc przykro mi, PSSST nie będzie :)

JuliuszCezar
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: JuliuszCezar » czw kwie 25, 2013 21:18

http://www.youtube.com/watch?v=5EQx4zy9lpU
On dał radę ten sam silnik :) I fajnie mu to chodzi -.-

Link źle wkleiłeś .. trzeba było poprawiać.. :bajer: i nie pisz posta pod postem od tego jest funkcja edycji. Moderator

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”