Instalacja silnika AEX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Instalacja silnika AEX
Witam.
Mam pytanie czy instalacja silnika o kodzie AEX podejdzie pod silnik AFT? Czy trzeba coś przerabiać, lub wymienic instalacje?
Mam pytanie czy instalacja silnika o kodzie AEX podejdzie pod silnik AFT? Czy trzeba coś przerabiać, lub wymienic instalacje?
Instalacja silnika AEX
Kolego muszę Cię zasmucić. Ale nie pasuje Jest bardzo podobna ale brakuje paru elementów np. instalacji przepływomierza wtrysków i innych bajerów.
Ciężko by ci było to przerobić bo wszystko jest kierowane do kompa .Komp też jest inny. Także przerobienie jest nieopłacalne. Jedynie przekładka całej instalacji cię ratuje.
Dla porównania na moim przykładzie. z 1.4 ABD na 1.8 AAM pasuje wszystko to samo wystarczy kompa zmienić. Lecz przekładałem wszystko wraz z grodzią i okablowaniem bo dokładałem do mojej trójeczki AC.
Ciężko by ci było to przerobić bo wszystko jest kierowane do kompa .Komp też jest inny. Także przerobienie jest nieopłacalne. Jedynie przekładka całej instalacji cię ratuje.
Dla porównania na moim przykładzie. z 1.4 ABD na 1.8 AAM pasuje wszystko to samo wystarczy kompa zmienić. Lecz przekładałem wszystko wraz z grodzią i okablowaniem bo dokładałem do mojej trójeczki AC.
-
- Nowicjusz
Instalacja silnika AEX
nie wiem jak z okablowaniem aee ale wiem że sterownik na pewno jest inny aex "bosch" aee "simens" co do okablowani niech się wypowie ktoś kto robił swap
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
-
- Nowicjusz
Instalacja silnika AEX
okablowanie pasuje wszystko jest to samo tylko te silniki różnią się jak gdzieś czytałem stopniem sprężania. a komputery są 2 do tego silnika magneti marelli i boscha
Instalacja silnika AEX
mam pytanie jakie części elektryczne w silniku AEX są w miejscu narażonym na zamoczenie po wjechaniu w kałużę, bo wtedy silnik gaśnie i odpala dopiero po wyschnieciu. Wymieniłem kable WN, aparat zapłonowy, zastanawiam sie nad cewką ale ona jest wysoko i jest sucha (kable zresztą też i aparat). Czy są jakieś częśći elektryczne od spodu silnika?
Instalacja silnika AEX
AEX to prawie to samo co ABD. A kałuże i ostatnie podtopienia około 40 cm były dla niego nie groźne. stawiałbym na nieszczelność instalacji elektrycznej silnika. Chodzi dokładnie o wtyczki wielo-pinowe skręcane przy termostacie i nad wiatrakiem i może być też alternator zalewany który robi zwarcie. Na dole nie ma kabli jako takich jest tylko kabel od alternatora do rozrusznika i z tyłu kable sondy lambda i rozrusznik.
Instalacja silnika AEX
Niemniej jednak jak jest pęknięta to dzieją się takie cyrki Warto sprawdzić.koper711 pisze:zastanawiam sie nad cewką ale ona jest wysoko i jest sucha
Gran Turismo Iniezione
-
- Nowicjusz
Instalacja silnika AEX
mam jeszcze takie pytanko czy głowica od silnika aee podejdzie pod silnik aex ?