Podczas kręcenia niespalone paliwo pozostaje w komorze spala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam problem z golfem VI 1,6 TDI. Auto zgasło nagle podczas jazdy. Kiedy próbowałem je odpalić, okazało się że w komorze spalania rośnie poziom ropy, tzn nie jest wydalana i auto przestaje kręcić, nie można obrócić wałem. Wykręcam wtryski, zakręceniem silnikia wyrzucam ropę z komory spalania i wkręcam wtryski spowrotem. Gdy odkręciłem DPF (bańka zaraz za turbiną) auto na chwilę odpala ale rosnący poziom ropy w komorze spalania ,jednego może dwóch z cylindrów, blokuje silnik na nowo.
Proszę o porady jak ktoś wie co mogło się zepsóć!
Pozdrawiam
Kamil
Mam problem z golfem VI 1,6 TDI. Auto zgasło nagle podczas jazdy. Kiedy próbowałem je odpalić, okazało się że w komorze spalania rośnie poziom ropy, tzn nie jest wydalana i auto przestaje kręcić, nie można obrócić wałem. Wykręcam wtryski, zakręceniem silnikia wyrzucam ropę z komory spalania i wkręcam wtryski spowrotem. Gdy odkręciłem DPF (bańka zaraz za turbiną) auto na chwilę odpala ale rosnący poziom ropy w komorze spalania ,jednego może dwóch z cylindrów, blokuje silnik na nowo.
Proszę o porady jak ktoś wie co mogło się zepsóć!
Pozdrawiam
Kamil
- DieselPower
- Ma gadane
podepnij vaga i sprawdź błędy,.
Przeglądam forum =]
Z tego co piszesz wynikało by że rozsypał się popychacz na jednym z zaworów wydechowych.
Jesteś pewny że to tylko ropa a nie ropa pomieszana z wodą ?
Re: Podczas kręcenia niespalone paliwo pozostaje w komorze s
musiały by się sypnąć dwa popychacze na jednym cylindrze bo to silniki 16varka10 pisze:Z tego co piszesz wynikało by że rozsypał się popychacz na jednym z zaworów wydechowych.

nie mam, pewności co do cieczy, ale nie jest to olej.
dzięki za sugestie. Dziś dalej będę odkrywał serce mojego golfa
Pozdrawiam wszystkich
dzięki za sugestie. Dziś dalej będę odkrywał serce mojego golfa
Pozdrawiam wszystkich