dziwne cykanie mk2 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
dziwne cykanie mk2 1.6TD
jak silnik chodzi na wolnych obr jest ok ale jak dodaje gazu cos cyka od jakiegos czasu w silniku jak jade szybciej to cyka szybciej....może to być jakiś przedmuch na kolektorku czy coś?
thx za jakiekolwiek sugestie pointsy:D
Re: dziwne cykanie mk2 1.6TD
i na pewno to cykanie slychac chwile po odpaleniu zimnego silnika nawet na jalowymspecWROC pisze:jak silnik chodzi na wolnych obr jest ok ale jak dodaje gazu cos cyka od jakiegos czasu w silniku jak jade szybciej to cyka szybciej....może to być jakiś przedmuch na kolektorku czy coś?
Pozdrawiam Bizak
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
bongo pisze:Ja też....U mnie na zimnym silniku słychać takie samo cykanie,chwile po rozgrzaniu cichnie.A jak popychacz bedzie wywalony to bedzie cykało cały czas.Możesz jeszcze przed rozgrzebaniem silnika spróbować wymienić olej i jest opcja że to pomoże.tomcio666 pisze:Stawiam na popychacz
olej wymienialem miesiąc temu nie wiem jaki był w aucie ale wlałem mineralny
[ Dodano: 20 Sie 2006 13:13 ]
a można jechać z tym nad morze? jak sprawdzić czy to na pewno ten popychacz??duże są koszta wymiany??ciężko to wymienić?
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
właśnie poszedłem sobie do auta odpalam go na zimnym (mam którąś świece zjaraną)otwieram maske i ciągne za linke gazu i stukakanie jest pod pokrywą zaworów ale silnik chwile pochodził i jest ok wszystko ucichło....zaprzal pisze:jesli po rozgrzaniu stukanie cichnie to jeszcze nie jest najtragiczniej. Mozesz jechac nad morze
ps.
olej sprawdzałem 300km temu miałem po full a teraz ubyła mi 1/4
dokladnie - chwile po uruchomieniu moze pocykac az olej nie doleci do zaworow, jeszcze dlugo pojezdzisz na tych popychaczachspecWROC pisze:właśnie poszedłem sobie do auta odpalam go na zimnym (mam którąś świece zjaraną)otwieram maske i ciągne za linke gazu i stukakanie jest pod pokrywą zaworów ale silnik chwile pochodził i jest ok wszystko ucichło....
ps.
olej sprawdzałem 300km temu miałem po full a teraz ubyła mi 1/4
Pozdrawiam Bizak
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
na razie cisza jest ok ale mam inne pytanko wczoraj dostalem telefon od starszej ze pobili mojego ojca(jest taryfiarzem)wsiadlem do auta i odrazu z buta po odpaleniu...strasznie zapierdzielałem na zimnym silniku odrazu rozwijałem prędkość 130-140km po miesciem i nie wim czy moglem cos uszkodzic czy cos?
a czy po tej ostrej jezdzie samochod sie inaczej zachowuje, badz wydaje jakies inne (glosniejsze) dziwieki?specWROC pisze:na razie cisza jest ok ale mam inne pytanko wczoraj dostalem telefon od starszej ze pobili mojego ojca(jest taryfiarzem)wsiadlem do auta i odrazu z buta po odpaleniu...strasznie zapierdzielałem na zimnym silniku odrazu rozwijałem prędkość 130-140km po miesciem i nie wim czy moglem cos uszkodzic czy cos?
PS Mam nadzieje ze ojcu sie nic nie stalo!!!
Pozdrawiam Bizak