Strzelające drzwi podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem. Mianowicie podczas jazdy strzelają ewidentnie drzwi pasażera. Strzelanie jest pojedyncze, podczas przyśpieszania, podczas hamowania, podczas jazdy po nierównościach. Wkurza mnie to trochę bardziej niż bardziej, nie chce używać nie cenzuralnych słów. Trzeba drzwi uregulować na zawiasach? Posmarować smarem? WD polałem, ale uja pomogło.
Jak było to przepraszam.
Edit:
Jak mogę prosić modów o przeniesienie do odpowiedniego działu, sam nie wiem czemu tu go napisałem
Jak było to przepraszam.
Edit:
Jak mogę prosić modów o przeniesienie do odpowiedniego działu, sam nie wiem czemu tu go napisałem
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
- JaskoDZA
- Gadatliwa bestia
Pierwsze słyszę o strzelających drzwiach no ale tAK.
Nie UREGULOWAĆ tylko WYREGULOWAĆ - skoro zamykają się dobrze i nigdzie nie ocierają to pewnie są dobrze wyregulowane co do samego trzaskania to posłuchaj dokładnie skąd ono występuje i tak szukaj przyczyny:)
Ps. WD-40 jest odrdzewiaczem więc nie wiele on Ci pomoże na to:D
Nie UREGULOWAĆ tylko WYREGULOWAĆ - skoro zamykają się dobrze i nigdzie nie ocierają to pewnie są dobrze wyregulowane co do samego trzaskania to posłuchaj dokładnie skąd ono występuje i tak szukaj przyczyny:)
Ps. WD-40 jest odrdzewiaczem więc nie wiele on Ci pomoże na to:D
Ostatnio zmieniony ndz kwie 14, 2013 09:11 przez JaskoDZA, łącznie zmieniany 1 raz.
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=495084
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
może jakaś speszyl wersja na kraje gdzie panuje wojna
nadwozie 3D czy 5D ?? W tym pierwszym częściej spotykane są takie problemy... sprawdź czy "strzelec" nie siedzi w okolicach zamka, rygla na słupku
co do regulacji zawiasów jest na forum fotoporada - wyszukiwarka
nadwozie 3D czy 5D ?? W tym pierwszym częściej spotykane są takie problemy... sprawdź czy "strzelec" nie siedzi w okolicach zamka, rygla na słupku
co do regulacji zawiasów jest na forum fotoporada - wyszukiwarka
paku69 pisze:Jak mogę prosić modów o przeniesienie do odpowiedniego działu
Panie kolego, nic innego jak wyrabia Ci się dolny zawias drzwi. I w momencie przyśpieszania czy też chamowania słyszysz strzał. Zrób tak, podłóź w szparę w zawiasie kawałek blachy co zniweluje ten luz i przestanie Ci strzelać.
Re: Strzelające drzwi podczas jazdy
Pacjent jest 3D. A ten "strzał" dobiega z okolic zawiasów, tego jestem pewien na 100%.
Nie lepiej kupić taki używany zawias? Pełno tego na szrotach a koszt pewnie nie duży. Lepsze to niż wkładanie blaszek.
Wszędzie dobrze ale w VW najlepiej :)
Tak jak mówi kolega Iaro, nic innego, kupuj nowy zawias
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Jest:
dr.house,
Koyot, a nie lepiej jest nie wydawać kasy na zakup nowego czy też używanego sprzętu, tylko zniwelować problem w sposób praktyczny i co najważniejsze skuteczny?
Koyot, a nie lepiej jest nie wydawać kasy na zakup nowego czy też używanego sprzętu, tylko zniwelować problem w sposób praktyczny i co najważniejsze skuteczny?
O tym niech już zadecyduje kolega paku69 W końcu to jego auto a my mu tylko podpowiadamy co może zrobić.
Z zawiasem o tyle problem, że więcej pracy i najlepiej dobrać w kolorze samochodu niż malować.
Z zawiasem o tyle problem, że więcej pracy i najlepiej dobrać w kolorze samochodu niż malować.
Re: Strzelające drzwi podczas jazdy
Jutro napiszę co wymyśliłem, jeżeli pomoże wkładanie blaszki to raczej kombinował nie będę
Lepiej moim zdaniem kupic za grosze uzywany zawias i po problemie. Nie warto sie bawic w jakies podkladanie blaszki skoro mozna to zniwelowac malutkim kosztem
to troche tak jakby kupic uzywany rozrzad albo sprzeglo bo nadal dziala i jest tani. Z czesciami uzywanymi jest o tyle problem ze sa UZYWANE i powod strzelania zawiasu jest taki ze jest za bardzo uzywany, to dobre na chwile, ale jak napisał kolega Koyot, decyzja nalezy do paku69,
Było:
Jest:
Jest:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
paku69, jakbyś zdecydował się szukać używanego zawiasu to szukaj od 5D, teoretycznie powinien być mniej wyrobiony...ale teoretycznie też bardziej powinien wyrabiać się zawias drzwi kierowcy co u Ciebie się nie sprawdziło, bo wymięka zawias drzwi pasażera.
I tu mamy paradoks bo u mnie w 5d mam wyczuwalne luzy w tylnych prawych drzwiach a wszystkie pozostałe jak z fabryki.