MK2 MH (1.3) drobny wzrost mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
MK2 MH (1.3) drobny wzrost mocy
Witam
Dawno nie pisałem , z braku czasu poprostu.
Golfina moja stoi u lakiernika/blacharza , a jak wyjdzie to biorę się ostro za robotę(zabudowa audio od nowa + szerokie zderzaki + nowe fele i opony + zawiasy + sprzęgło i wieeele wiele innych ;] .
W związku z tym że autko trochę przytyło od wygłuszania i sprzętu(oj pewnie ze 50-80 kg łącznie) chciałbym dodać silnikowi trochę wigoru. Interesowało by mnie chociażby dodatkowe 10-20 koniszy.
Koszta- oby nie duże, nie chodzi mi o jakieś wielkie przeróbki .
Na swap się tak szybko nie zabieram(nie zależy mi na "sportowej" jeździe)(oj duży ten cudzysłów, duży), także nie marudzić;]
Pozdrawiam
A zapomniałem dodać że w silniku nic nie było zmieniane celem zwiększenia mocy - jest to "fabryka" .
Dawno nie pisałem , z braku czasu poprostu.
Golfina moja stoi u lakiernika/blacharza , a jak wyjdzie to biorę się ostro za robotę(zabudowa audio od nowa + szerokie zderzaki + nowe fele i opony + zawiasy + sprzęgło i wieeele wiele innych ;] .
W związku z tym że autko trochę przytyło od wygłuszania i sprzętu(oj pewnie ze 50-80 kg łącznie) chciałbym dodać silnikowi trochę wigoru. Interesowało by mnie chociażby dodatkowe 10-20 koniszy.
Koszta- oby nie duże, nie chodzi mi o jakieś wielkie przeróbki .
Na swap się tak szybko nie zabieram(nie zależy mi na "sportowej" jeździe)(oj duży ten cudzysłów, duży), także nie marudzić;]
Pozdrawiam
A zapomniałem dodać że w silniku nic nie było zmieniane celem zwiększenia mocy - jest to "fabryka" .
Rozumiem ;]
Na jakie koszta musiałbym się szykować przy chociażby 10 ps'ach w górę?
Nie chodziło mi oczywiście o 10-20 zł ;] Małe koszta - ze 200-400 zł. Nic z tych pieniążków nie dało by się wycisnąć?
Od razu zaznaczam że nie mam zielonego pojęcia o tuningu mechanicznym(tzn. co i po co by było dobrze ;] ).
Na jakie koszta musiałbym się szykować przy chociażby 10 ps'ach w górę?
Nie chodziło mi oczywiście o 10-20 zł ;] Małe koszta - ze 200-400 zł. Nic z tych pieniążków nie dało by się wycisnąć?
Od razu zaznaczam że nie mam zielonego pojęcia o tuningu mechanicznym(tzn. co i po co by było dobrze ;] ).
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pim, tudzież głowica z leksza w dó, prawie do gwintu swiec, dzielone kółko rozrządu i kolektor wygechowy jakiś fajny. Coś koło 20 PS powinno się zakręcić. Ostatnio u kolesia coś takiego się odbyło. Wszystko było wykonane własnoręcznie. Tyleże był to mk3 1.6. Cóż można powiedzieć. Kopniaka ma nieporównywalnie wiekszego. Kiedyś ledwo jechał, a teraz na kółkach 16 i kapciach 215 laczka to się pali z dwójki tak od niechcenia. Jak wróci z nad morza to autko idzie na zestrojenie i wtedy hamownia i zobaczymy ile to dało kucyków.
no w polo to jest i 1.3 113/115 KM wracajac do tematu to te silniki (2F PY) to wogole inna jazda w porownaniu do MH.najprosciej jak mozna zrobic te 75KM to kupic silnik+cala elektryka wraz sterowaniem i zmienic szczerze z MH yo przecinaka nie zrobisz i jak dla mnie to nie marnowalbym $ i odkladal np na 2F (o ile chcialbys pozostac przy poj. 1,3)v-tec pisze:A czym się rużni silnik w Polo 86c tam też jest 1.3 a posiada 75km. A tak wogule to polecam zmiane wałka rozrządu, obrubke glowicy i kolektorów
One Man Crew
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ja mam takiego golfa z tym silnikiem i w gazie. silnik jak dla mnie totalnie wypasiony.zero awarii spala maks. 8kg gazu(przy normalniej jezdzie) moja kobieta tez ma MH i robi 6-6,5l beny w miescieGrzegi Siedlce pisze:PIM a msz instalacje gazową w swoim golfiku ? ile ci pali i jak sie sprawuje ten silniczek ?
One Man Crew
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Bo właśnie dopiero dziewczyna kupiła takie autko. ale jeszcze nie zakładaliśmy gazu,bo niewiem czy jest sens. a tak na trasie przy spokojnej jeżdzie 80-110km/h to ile spali ci gazu a ile benzynki ? niema problemów z instalacją w tym samochodzie ?marepako pisze:spala maks. 8kg gazu(przy normalniej jezdzie) moja kobieta tez ma MH i robi 6-6,5l beny w miescie