Lukasz3k pisze:
najlepiej dzialac na 27c512 uv`kach, trzeba tylko sobie zrobic kasowarke, na dip28 nie dostaniesz kasowanych elektrycznie bo jest male ograniczenie brak nozek, problem znika przy dip32 albo plcc32, jednak wtedy trzeba roic przelotki ktorych koszt juz przekracza prosta kasowarke uv. A pozatym to dodatkowe podstawki, a podstawki stwarzaja tylko problemy.
Kasowarke UV juz mam od naswietlania plytek- zbita rteciówka powinna sobie z tym poradzic

Co do kasowanych elektrycznie to slyszalem ze Winbond W27C512 ale na plytach glownych nie znalazlem nic i w sklepach tez brak bo stare... Trzeba czekac az przysla te kasowalne UV
Lukasz3k pisze:
Hm ja wszystko odrazu sprawdzalem na vagu lacznie z cisnieniem turbinki.
Pomiar ciśniania vag'iem to dobry pomysl-szczegolnie ze sa dokladne wartosci nie tak jak w analogu! Boje sie zeby przypadkiem nie przesadzic z cisnieniem w ktoryms momencie (niby silnik sie od razu nie rozwali

), bo prawde mowiac jeszcze nie wiem gdzie jaka mapa jest widze tylko roznice pomiedzy nimi i z tego moze cos wydumam-mam nadzieje.Bede porownywac, wprowadzac drobne zmiany, programowac i probowac sprawdzajac co sie zmienilo.
Czy znasz moze jakiś inny sposób domowej taniej edukacji w tej dziedzinie?
Sie zastanawialem nad sprawdzaniem z pod ktorego adresu sterownik pobiera dane w ktoryms momencie (logowac adresowanie lub odczytane dane) ale nie wiem czy to nie wiecej pracy bo nalezy napisac cos do logowania (na mikroprocka lub na kompa) i czy nie zgine w ilosci odczytywanych danych na raz w kazdej sekundzie nawet bez zmiany stanu czujnikow
Pozdrawiam...