witam wszystkich i proszę o poradę zazwyczaj radze sobie sam ale nie tym razem
mianowicie golfik nie pali kręci ale nic jeździł normalnie i zazwyczaj odpalał od pierwszego razu a teraz nic wczoraj poszedł na pych i trochę pojeździłem.
A dziś znowu to samo kręci ale nic .Podejrzewam kostkę ale jakoś nie jestem przekonany , rozrusznik raczej nie bo całkiem ładnie krecił wiec raczej wykluczam .
Prosiłbym o poradę Pozdrawiam Miichu
nie pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie pali
jeśli na pych Ci pali a na rozrusznik nie , choć kręci , to winna faktycznie może być kostka , to że styk rozrusznika jest sprawny , to niesprawny może być styk kabli czarnego i czerwonego , lub rozrusznik bierze tak dużo prądu ,ze iskra może być bardzo słaba , zaobserwuj czy w czasie jak kręcisz rozrusznikiem nie przygasają kontrolki w zegarze
-
- Nowicjusz
nie pali
No faktycznie kontrolki przygasają . zauważyłem tez ze jak nie jest na zapłonie to nawet zegary niesą włączone tzn nie wyświetla zegarka ani przejechanych kilometrów ale pomieliłem trochę i jakby silnik przez chwile zaskoczył ale nie odpalił wiec co moge z tym zrobić ??
nie pali
sprawdź na początek stan akumulatora , ładowanie , klemy czy mają dobry kontakt , przewody od plusa do rozrusznika i alternatora ( śruby do tych urządzeń ) kabel masowy od minusa do bloku silnika i karoserii , to na początek
nie pali
ja bym radził sprawdzic czy nie masz gdzies przebicia ja cos takiego miałem okaząło sie przebicie a po głebszym patrzeniu rozrzad przeskoczył o 2 zeby
-
- Nowicjusz