Nicevw_vandal pisze:adam16v, też nie jeżdziłem z tym tak długo by to zmieżyć. Mi zaczą kopcić i ustawiłem na 50% i teraz zobacze. Jutro zalewam na fulladera max 5 dni i ci powiem ile spalił.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nicevw_vandal pisze:adam16v, też nie jeżdziłem z tym tak długo by to zmieżyć. Mi zaczą kopcić i ustawiłem na 50% i teraz zobacze. Jutro zalewam na fulladera max 5 dni i ci powiem ile spalił.
najpierw sprawdz jaka masz turbine, bo moze sie zdarzyc, ze nie znajdziesz srubki nigdyEgon PŃ pisze:Powiedzcie mi czy tą śrubke przy turbinie znajde bez problemu
zeby poczuc roznice musisz zwiekszyc ilosc paliwa, poczytaj inne tematy o dłubianiu tdEgon PŃ pisze:i o ile ją dokręcić abym wyczuł róznice
sam zegar. najtansze na allegro mozna znalezc za okolo 50zl nowe. czasami nawet taniej. Podlacza sie banalnie prosto, wstawiasz trójnik (ktory tez powinienes dostac) w przewodzik idacy od kolektora do gruszki w pompie wtryskowejEgon PŃ pisze:Co potrzebuje bym miał wskazania doładowania? Zegar i czujnik? Jakie to koszty?
tak. chyba ze teraz Ci dymi na czarnoEgon PŃ pisze:Czyli nie ma co podnosić cisnienia doładowania jak nie zwieksze dawki paliwa??
Dawke zwiekszasz śrubą. W grzybku zwiekszasz tylko ilosc paliwa pod doladowaniemEgon PŃ pisze:Mam zwiekszyc dawke paliwa śrubką czy tylko doładowania w grzybku??
kkk: k14, k24 garrett: T2, T3Egon PŃ pisze:Turbine mam kkk. Czy są jeszcze jakies modele tej turbiny?
Nie wiem ile w mieście mi teraz pali ale po modyfikacjach z grzybkiem na trasie przy średniej 90-100 wyszło 4,5l na setkę.Egon PŃ pisze:Czy jak zwieksze dawke paliwa tylko o tyle by odczuc ze lepiej przespiesza to przy normalnej jezdzie bedzie palił duzo wiecej nic bez podkrecania??
Ale właściwe dlaczego mniej jeśli przez czały czas jest podawana większa dawka paliwa?zaprzal pisze:Egon PŃ, powinien palic anwet mniej
No własnieadam16v pisze:Ale właściwe dlaczego mniej jeśli przez czały czas jest podawana większa dawka paliwa?zaprzal pisze:Egon PŃ, powinien palic anwet mniej
no właśnie nie rozumie tego kiedy zmniejszyłem dawkę paliwa i spalanie wzrosło nie wiem dziwne.zaprzal pisze:Egon PŃ, powinien palic anwet mniej
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości