Stuki przy skrecaniu MKII !!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stuki przy skrecaniu MKII !!
WITAM ! JAK W TEMACIE KIEDY SKRECAM KOłA NA POSTOJU JEST SłYSZALNY I ODCZUWALNY TAKI JAK BY STUKOT JAK BY COś PRZESKAKIWAłO W JEDNą STRONE I KIEDY ODKRECAM KIEROWMICE TO PONOWNIE JEST TO WYCZUWALNE JA BY COś PRZESKAKIWAłO
DZISIAJ ZNOWU KIEDYU ZMIENIAłEM PAS NA LEWY SLYCHć BYłO PISK PRZY SKRęCIE ( NORMALNIE KOłA POPISKUJA PODZAS SKRETU , ALE TO BYłO SPECYFICZNE JAK BY łOżYSKO CZY COś )CZY TO KńCZY SIE PRZEKłADNIA CZY GAłKA CZY JUZ NIE WIEM CO ????
DZISIAJ ZNOWU KIEDYU ZMIENIAłEM PAS NA LEWY SLYCHć BYłO PISK PRZY SKRęCIE ( NORMALNIE KOłA POPISKUJA PODZAS SKRETU , ALE TO BYłO SPECYFICZNE JAK BY łOżYSKO CZY COś )CZY TO KńCZY SIE PRZEKłADNIA CZY GAłKA CZY JUZ NIE WIEM CO ????
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
Passata B5 1.6 AHL+LPG
może być walnięte łożysko poduszki zawieszenia (łożysko kolumny mcpersona górne )zaprzal pisze:Panowie, przegub stuka na postoju?pepo7 pisze:KIEDY SKRECAM KOłA NA POSTOJU
tak to wygląda:
A znajduje się tu (zdjęcie passata):

VW Passat B3 1,8 AAM 1990r. 75 PS [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50898&postdays=0&postorder=asc&start=0][b]mój VWej[/b][/url] + Blitz BRC
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

pepo7,
Poza tym co koledzy mówili, sprawdź jeszcze koncówkę drążka kirerowniczego jak już będziesz tam zaglądać. Widziałem taki przypadek, końcówka metalicznie trzeszczała -stukala przy obracaniu na postoju. Jak się dostaje do niej zanieczyszczenie, to tak trzeszczy, metalicznie stuka. Złap ręką od spodu drążek (bądź samą końcówkę). Jak będzie zrżała w momencie stuków (trzeszczenia).
Może to nie to, ale sprawdź dla pewności.
Poza tym co koledzy mówili, sprawdź jeszcze koncówkę drążka kirerowniczego jak już będziesz tam zaglądać. Widziałem taki przypadek, końcówka metalicznie trzeszczała -stukala przy obracaniu na postoju. Jak się dostaje do niej zanieczyszczenie, to tak trzeszczy, metalicznie stuka. Złap ręką od spodu drążek (bądź samą końcówkę). Jak będzie zrżała w momencie stuków (trzeszczenia).
Może to nie to, ale sprawdź dla pewności.
Moze uda mi sie dzisiaj podjechać na kanał to lpiej bedzie ciś widać a swoją drogą to amorki z przodu mam do wymiany moze trzeba juz to wymienic ale narazie dzieki za pomoc jak uda mi sie z kanałem to wieczorem zdam relacje .Pozdro !!!!

lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
Passata B5 1.6 AHL+LPG
Wątpie żeby to było łożysko na amortyzatorze jak ja miałem do wymiany do stukało na dziurach i tak samo amorki jak już były wykończone to też na dziurach
Najlepiej podjedź na kanał to zobaczysz
Najlepiej podjedź na kanał to zobaczysz
PozdraVWiam - Tomek :pub:
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068