MFA nie wyświetla temp. otoczenia tylko --,- o co chodzi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wtyczka przy aucie jest oryginał nie widać żeby ktoś przerabiał i czujnik też jest oryginal VDO vw audi początek numeru to jest cos 1j0 199..... dalej nie wiem musiałbym odpiąć i sprawdzić działał przez dwa lata tyle mam ten samochód. ale czemu jak odepnę klemę od aku jakieś dwa dni jest dobrze na tym czujniku normalnie pokazuje i zmienia się temperatura to samo na mfa i na clima... i jak przeprowadzę test na climatronicu nie wywala 306 tylko 444 ze nie ma błędu a jak się pokaże --,- to wywala bląd. nie więm o co tu chodzi i czemu dwa dni jest dobrze a puźniej *#cenzura#* --,-
foto z allegro czujnika od golfa III taki sam jest u mnie tylko ma inne numery:
foto z allegro czujnika od golfa III taki sam jest u mnie tylko ma inne numery:
Graczyk
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dlatego masz dać foto swojego czujnika...z numerami tego czujnika...i foto swojej wtyczkiDawid1069 pisze:foto z allegro czujnika od golfa III taki sam jest u mnie tylko ma inne numery:
dziś to już nie jutro jadę na szrot jak nie znajdę nic to napiszę cały numer i foto kostki. w sklepie mówił ze zamieników niema z prostokątną kostką ale dzwonił do serwisu vw i mają do IV podawał numer z czujnika tylko kosztuje 97zł a nie chce przerabiać wtyczki żeby nie bylo sytuacji ja z tym czujnikiem od III przy III działa normalnie a w moim pokazuje -16
mój golf Iv dodam ze jest z 1998 roku może wtedy robili jeszcze z tą prostokątną wtyczką
a orientujesz się może tak trochę z innej beczki czy zawias drzwi lewych dolny w trzy drzwiowym jest taki sam jak w pięcio drzwiowym? bo mam 3D a zawiasy przeważnie mają na sprzedaż od 5D
mój golf Iv dodam ze jest z 1998 roku może wtedy robili jeszcze z tą prostokątną wtyczką
a orientujesz się może tak trochę z innej beczki czy zawias drzwi lewych dolny w trzy drzwiowym jest taki sam jak w pięcio drzwiowym? bo mam 3D a zawiasy przeważnie mają na sprzedaż od 5D
Graczyk
- Qto
- _
- Kontakt:
zawias jest taki sam...
PS nie pisz jednego posta pod drugim
PS nie pisz jednego posta pod drugim
ok dzięki wielkie numer jest taki chyba 1J0 919 379 nie jestem pewien końcówki. taki podawałeś komuś na forum
Graczyk
Qto takie pytanko mam nie ma gdzieś opisanego MFA w sensie jakie on komunikaty wyświetla nie chodzi mi o spalanie w danym momencie, czas przejechany itp. Tyko co dokładnie oznacza --,- .
U kumpla sprawdziłem ma tak sam czujnik prostokątny przy takim samym mk 4 czyli u mnie jest kostka oryginał.
Chodzi mi o to ze jak jest wszystko ok i odlacze czujnik to nie pokazuje czegoś takiego --,- tyko przeklamana temperaturę.
U kumpla sprawdziłem ma tak sam czujnik prostokątny przy takim samym mk 4 czyli u mnie jest kostka oryginał.
Chodzi mi o to ze jak jest wszystko ok i odlacze czujnik to nie pokazuje czegoś takiego --,- tyko przeklamana temperaturę.
Graczyk
- Qto
- _
- Kontakt:
brak sygnału z czujnikaDawid1069 pisze:Tyko co dokładnie oznacza --,- .
ale to jest taka możliwość ze raz działa normalnie a raz traci sygnał i po restarcie kompa znowu działa normalnie ? bo nie mogę nigdzie w okolicy dostać takiego czujnika a nie chcę nie potrzebnie wydać 97zl i żeby nie okazało się że będzie to samo. tym bardziej że ciężko go sprawdzić bo inna sprawa byłaby gdyby nie pokazywał temperatury a jak założyłbym nowy zaczął. a tak musiałbym zalożyć nowy i pojeździć parę dni zobaczyć czy nie wyskoczy magiczne --,- .
Graczyk
Witam ! Mam to samo tyle ze w golfie V z klimatyzacja mamualna. Jak na to zaradzic?
Miałem to samo na climatroniku działał a na mfa nie. Również mam czujnik z kwadratową wtyczką zamówiłem w sklepie nowy, podałem wszystkie parametry auta i przyszedł z okrągłą wtyczką więc nie kupiłem. Tak się złożyło że zaczęła mi cieknąć chłodnica przy montażu nowej zdejmowany był cały zderzak, czujnik znów zaczął działać również podobnie jak spryskiwacze świateł (wcześniej nie działały) także wydaje mi się że coś z kablami może coś nie styka.
witam ja niestety nie miałem tyle szczęścia byłem z tym mankamentem u elektromechanika podłączył pod kompa i stwierdził że prawdopodobnie w liczniku coś siadło wyświetliło mu że były jakieś spadki napięcia czy coś i pytal się czy odpalał za pierwszym razem. a w mrozy maiłem taki przypadek że siadł mi aku i jak kręciłem to licznik wariował a później musiałem odpalić na kable. mówił że to mogło być przyczyną bo jak odłączę klemę to jest ok na dwa dni czyli jakby licznik tracił pamięć czy coś w tym stylu. naprawa licznika 250zł a używka też w granicach 200 - 250zl . nie wiem ile w tym wszystkim prawdy ale tak stwierdził. w sumie już wydałem 97zł na czujnik 50zł na elektromechanika i cały czas jest to samo raczej już nie zamierzam inwestować mam nadzieję ze nie siadzie nic więcej od tego.
Graczyk
- wojciech42421
- Mały gagatek
Re: MFA nie wyświetla temp. otoczenia tylko --,- o co chodzi
Witam
Mam pytanie
u mnie przy klaksonach wiszą dwa kabelki jakby ucięte, vag pokazuje mi błąd "00779 - Outside Air Temp Sensor (G17) 30-00 - Open or Short to B+" a na wyświetlaczu MFA temperatura jest pokazywana, identyczna zresztą jak na klimatroniku. Czy komputer sam przy uszkodzeniu zewnętrznego czujnika pokazuje mi na MFA temperaturę z czujnika klimatyzacji i czy jak dokupię sobie czujnik z kostką i podłączę to wszystko wróci do normy bo obecnie jak wsiądę po dłuższym postoju do samochodu to pokazuje realną temperaturę zewnętrzna, w miarę jak się autko rozgrzewa temperatura podnosi się o kilka, kilkanaście stopni i potrafi przy ujemnej temperaturze pokazać temperaturę na plusie.
Mam pytanie
u mnie przy klaksonach wiszą dwa kabelki jakby ucięte, vag pokazuje mi błąd "00779 - Outside Air Temp Sensor (G17) 30-00 - Open or Short to B+" a na wyświetlaczu MFA temperatura jest pokazywana, identyczna zresztą jak na klimatroniku. Czy komputer sam przy uszkodzeniu zewnętrznego czujnika pokazuje mi na MFA temperaturę z czujnika klimatyzacji i czy jak dokupię sobie czujnik z kostką i podłączę to wszystko wróci do normy bo obecnie jak wsiądę po dłuższym postoju do samochodu to pokazuje realną temperaturę zewnętrzna, w miarę jak się autko rozgrzewa temperatura podnosi się o kilka, kilkanaście stopni i potrafi przy ujemnej temperaturze pokazać temperaturę na plusie.
Z gramatyka u mnie różnie, tak więc darujcie wpadki ;)
mam identyczną sytuację. u mnie też wiszą dwa kabelki bez wtyczki. kupiłem wtyczkę z czujnikiem ale po zamontowaniu pokazywał np -16 a było z 10 na plusiewojciech42421 pisze:Witam
Mam pytanie
- wojciech42421
- Mały gagatek
hej
Ja też zdążyłem już kupić czujnik z wtyczka na szrocie. Zamontowałem na razie na kostkę bo nie ma mowy z moim sprzętem w takich warunkach tego polutować. Jak na razie działa prawidłowo, w vagu pokazuje mi temperature z tego czujnika, temperatura na wyświetlaczu się ustabilizowała. Teraz przy ujemnych temperaturach rano jak jechałem do pracy, przed odpaleniem było -7 i tak trzymało przez cały czas (w granicy +-1) ale nie było juz takiej anomalii ja wcześniej żeby pokazywał temperatury na plusie.
Ja też zdążyłem już kupić czujnik z wtyczka na szrocie. Zamontowałem na razie na kostkę bo nie ma mowy z moim sprzętem w takich warunkach tego polutować. Jak na razie działa prawidłowo, w vagu pokazuje mi temperature z tego czujnika, temperatura na wyświetlaczu się ustabilizowała. Teraz przy ujemnych temperaturach rano jak jechałem do pracy, przed odpaleniem było -7 i tak trzymało przez cały czas (w granicy +-1) ale nie było juz takiej anomalii ja wcześniej żeby pokazywał temperatury na plusie.
Może kupiłeś uszkodzony czujnik lub nie ten model co potrzeba. Ja wyraźnie trafiłem dobrze, aczkolwiek sugerowałem się kolorem kabli jakie mi wisiały i kupiłem czujnik z kostka z kabelkami w tym samym kolorze. Metoda prymitywna ale się udało. Inaczej nie potrafiłem określić jaki czujnik był odpowiedni bo mojego modelu.arek607 pisze: kupiłem wtyczkę z czujnikiem ale po zamontowaniu pokazywał np -16 a było z 10 na plusie
Z gramatyka u mnie różnie, tak więc darujcie wpadki ;)