Sterownik centralnego zamka.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odp: Sterownik centralnego zamka.
no wlasnie z syrenka nie wiem jak sobie poradzic jak siedzi H8 zamiast H12. blad bedzie wracal przy kazdym uruchomieniu alarmu
No i tak jak mówiliście, syrenki się nie udało wyłączyć a czujniki tak.
Na kanale 10 jest tylko do wyboru wartość 1 (rest-europe) albo 2 (Germany). Zera nie akceptuje.
Na kanale 10 jest tylko do wyboru wartość 1 (rest-europe) albo 2 (Germany). Zera nie akceptuje.
Panowie mam problem, dzis zauwazylem, ze nie zamyka mi bagaznika ani od srodka ani z pilota. Wczesniej wszystko bylo ok.
Co moze byc grane?
Dodam, że kodowanie modułu mam 00259 (na starym module też takie miałem, ale czemu? mam 4xel.szyby i otwieranie wszystkich drzwi).
Próbowałem zmienić na 04097, ale nie akceptowało...
Teraz patrzylem i przy otwieraniu auta z pilota słychać siłownik w klapie (Tylko jakoś cicho, jakby malo sie otwierał), a przy zamykaniu cisza.
Światło w bagażniku gaśnie jak się klape zamknie i jak jest zamknięte auto i się otworzy klape to zaczynaja migać kierunki (tak, jakby alarm się uaktywnił).
Co może być gdzie szukać przyczyny?
Mam nadzieje, ze mi auta spod bloku nie gwizdna
Co moze byc grane?
Dodam, że kodowanie modułu mam 00259 (na starym module też takie miałem, ale czemu? mam 4xel.szyby i otwieranie wszystkich drzwi).
Próbowałem zmienić na 04097, ale nie akceptowało...
Teraz patrzylem i przy otwieraniu auta z pilota słychać siłownik w klapie (Tylko jakoś cicho, jakby malo sie otwierał), a przy zamykaniu cisza.
Światło w bagażniku gaśnie jak się klape zamknie i jak jest zamknięte auto i się otworzy klape to zaczynaja migać kierunki (tak, jakby alarm się uaktywnił).
Co może być gdzie szukać przyczyny?
Mam nadzieje, ze mi auta spod bloku nie gwizdna
Nikt nie wie co może być?
Dzisiaj przyjrzałem się przewodom w prawej przelotce i kabelek zielony i niebieski są ok, nie są ułamane ani nic, jedynie z brązowego była izolacja przetarta. Ściągnąłem osłonę z klapy, i do wtyczki zamka dochodzi prąd jedynie przy otwarciu. Przy zamknięciu już nie dochodzi. Jak zamknę zamek ręcznie to z pilota ładnie go otwiera.
Co to może być? Gdzie szukać przyczyny? Bezpiecznik 38 jest ok..Na razie odłączyłem wtyczkę od zamka i bagażnik zamknięty, ale na dłuższą metę to nie wyobrażam sobie takiego działania bagażnika
Proszę o pomoc.
Dzisiaj przyjrzałem się przewodom w prawej przelotce i kabelek zielony i niebieski są ok, nie są ułamane ani nic, jedynie z brązowego była izolacja przetarta. Ściągnąłem osłonę z klapy, i do wtyczki zamka dochodzi prąd jedynie przy otwarciu. Przy zamknięciu już nie dochodzi. Jak zamknę zamek ręcznie to z pilota ładnie go otwiera.
Co to może być? Gdzie szukać przyczyny? Bezpiecznik 38 jest ok..Na razie odłączyłem wtyczkę od zamka i bagażnik zamknięty, ale na dłuższą metę to nie wyobrażam sobie takiego działania bagażnika
Proszę o pomoc.
bardzo prosto - zmiana w epromie i da sięcinek2004 pisze:no wlasnie z syrenka nie wiem jak sobie poradzic jak siedzi H8 zamiast H12. blad bedzie wracal przy kazdym uruchomieniu alarmu
SObolxx, dostałem Twoje pw i odpowiem tutaj - bez kabla na rs232 ani syrenki ani problemu z siłownikiem nie rozwiażesz
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
No to lipa, chyba, że znajdę kogoś z okolic, kto ma taki kabel.
A jakbym już kogoś znalazł z tym kabel to co później trzeba zrobić? Znaczy gdzie i jakie wartości tam pozmieniać, żeby to hulało?
W sumie może bym się pokusił na zakup takiego kabla, na pewno by się przydał, tylko bym musiał znaleźć laptopa z com'em.
A Ty skąd jesteś? Znaczy z jakiego Skarżyska?
Dobra inaczej, kabel sobie kupie a laptoka z com'em będę miał. Co jeszcze ptrzebuje?
A jakbym już kogoś znalazł z tym kabel to co później trzeba zrobić? Znaczy gdzie i jakie wartości tam pozmieniać, żeby to hulało?
W sumie może bym się pokusił na zakup takiego kabla, na pewno by się przydał, tylko bym musiał znaleźć laptopa z com'em.
A Ty skąd jesteś? Znaczy z jakiego Skarżyska?
Dobra inaczej, kabel sobie kupie a laptoka z com'em będę miał. Co jeszcze ptrzebuje?
odpowiedź masz na elektrodzie - masakra - daj sobie spokój jak taki jestes niecierpliwy - jedyne co zrobisz to coś popsujeszSObolxx pisze:A jakbym już kogoś znalazł z tym kabel to co później trzeba zrobić? Znaczy gdzie i jakie wartości tam pozmieniać, żeby to hulało?
na początek poczytaj ten wątek http://forum.vw-passat.pl/threads/1130- ... ostyka-VAG
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Odp: Sterownik centralnego zamka.
Ktore adresy i na jaka wartosc zmienic zeby sie pozbyc tej nieszczesnej H12?
cinek2004,
1J0
4285: 112 na 255
4291: 112 na 255
4297: 112 na 255
1C0
4367-> 112 na 255
4368-> 112 na 255
4369-> 112 na 255
a nie lepiej dołożyć syrene z dodatkowym zasilaniem? czyli jajko z wtyczką 3 pinową?
1J0
4285: 112 na 255
4291: 112 na 255
4297: 112 na 255
1C0
4367-> 112 na 255
4368-> 112 na 255
4369-> 112 na 255
a nie lepiej dołożyć syrene z dodatkowym zasilaniem? czyli jajko z wtyczką 3 pinową?
Dziekuje!
Lepiej ale zastanawialem sie dlaczego modul tak sie dopomina tej syreny.
Orientujesz sie moze dlaczego nie dziala akustyczna sygnalizacja zamkniecia/otwarcia oraz "wycie" klaksonu po wzbudzeniu alarmu? Jest tylko zwykly klakson (brak nawet dwutonowego), w komforcie (1C0) podpiete wszystko zgodnie ze schematem (czarno-zolty w odpowiednim pinie), w adaptacjach ustawione. Nie ma znaczenia na jaki kraj ustawie, nie ma sygnalizacji. Uszkodzony modul? Nie wiem czy to istotne ale pochodzi z Passata UK.
Lepiej ale zastanawialem sie dlaczego modul tak sie dopomina tej syreny.
Orientujesz sie moze dlaczego nie dziala akustyczna sygnalizacja zamkniecia/otwarcia oraz "wycie" klaksonu po wzbudzeniu alarmu? Jest tylko zwykly klakson (brak nawet dwutonowego), w komforcie (1C0) podpiete wszystko zgodnie ze schematem (czarno-zolty w odpowiednim pinie), w adaptacjach ustawione. Nie ma znaczenia na jaki kraj ustawie, nie ma sygnalizacji. Uszkodzony modul? Nie wiem czy to istotne ale pochodzi z Passata UK.
Re: Sterownik centralnego zamka.
Czytałem ten wątek kilka razy, ale tam nic nie ma na temat mojego problemu, tylko jak uaktywnić domykanie szyb z pilota, a to mamgrg474 pisze:odpowiedź masz na elektrodzie - masakra - daj sobie spokój jak taki jestes niecierpliwy - jedyne co zrobisz to coś popsujeszSObolxx pisze:A jakbym już kogoś znalazł z tym kabel to co później trzeba zrobić? Znaczy gdzie i jakie wartości tam pozmieniać, żeby to hulało?
na początek poczytaj ten wątek http://forum.vw-passat.pl/threads/1130- ... ostyka-VAG
Już wiem, że chodzi o to, jak używać programu Czyli wartości w adresach 4352, 4353, 4354 powinny mieć 8, tak? Czylii jak mam inne wartości niż 8 to zmieniam na 8 i ma hulać.
Odpowiedź na elektrodzie? Przeszukałem cały internet, całą elektrodę wzdłuż i wszerz i nie znalazłem nic, jakbyś był tak uprzejmy i podesłał linka
Jestem niecierpliwy, bo nie mogę z bagażnika skorzystać bo mam odłączony na razie
Dobra, już znalazłem
Ostatnio zmieniony ndz mar 24, 2013 20:44 przez SObolxx, łącznie zmieniany 1 raz.
a zmieniłeś te wartości? jak nie to czemu się dziwiszcinek2004 pisze:Orientujesz sie moze dlaczego nie dziala akustyczna sygnalizacja zamkniecia/otwarcia oraz "wycie" klaksonu po wzbudzeniu alarmu?
SObolxx, na elektrodzie ci odpisałem - trzeba zmienic wartości, nie posiadając kabla na rs232 nic nie zdziałasz. Link do passata jeśli czytałeś jak mówisz to przeczytałeś że potrzebujesz kabel na rs232 + laptop + program VDC na płycie boot (ja np startuję z pendriva)
Dobra, to już wszystko wiem. Musze zmienić te wartości, tak jak napisalem wyżej (edit).
Teraz trzeba się zaopatrzyć w kabel i można działać.
Na razie dziękuję Ci bardzo za pomoc.
Teraz trzeba się zaopatrzyć w kabel i można działać.
Na razie dziękuję Ci bardzo za pomoc.
kabel od viakena KKL na rs232 - żadne allegro china