Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Ze swojej strony nie polecam Motipa Vinyl coś tam coś tam Wyszedł strasznie błyszczący i "za bardzo czarny" w dodatku ślady od palców zostawały na nim. Za to z czystym sumieniem mogę polecić Boll lakier do zderzaków czarny. Pomalowałem tym blendę uchwytu na napoje i pokrywkę popielniczki jak na razie tak na próbę i już wiem, że maźnę tym resztę plastików Kolor najbardziej zbliżony do ori gumy, taki czarny ale lekko szary, nawet fakturę ma podobną.
Później cyknę fotki to wrzucę jak to wygląda w porównaniu do gumy.
Później cyknę fotki to wrzucę jak to wygląda w porównaniu do gumy.
no foto sie przyda , wrzuc bo ja u siebie tez mam zamiar bollem malowac plastiki we wnetrzu po tej zasranej gumie ori co sie luszczy . A ten Motip vinyl to producent pisze z e jest to lakier do skory, materialu i takie tam . A co malowales nim ze nie polecasz ?
Poper, jaki odcieniem malowałeś? http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-o ... ikowych-49" onclick="window.open(this.href);return false;
Może komuś pomoże ja malowałem bollem takim jak w linku wyżej kolor czarny i dodam, że nie wychodzi jakiś czarny jak smoła tylko taki delikatny można powiedzieć jak ori kolor. Tak wyszło u mnie, rok już tak mam i nic się nie dzieje także polecam
super to wyszło. Czyli wiem co będe robił jak się ociepli
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Czarny Wyszło mi tak samo jak u kolegi UCIU26.luk93asz pisze:Poper, jaki odcieniem malowałeś? http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-o ... ikowych-49" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie używałem żadnego podkładu ani nawet papieru bo guma łatwo zeszła jak ją potraktowałem gąbką z taką szorstką powierzchnią i mydłem Jedynie dokładne mycie i odtłuszczenie zmywaczem.
ja właśnie gumę usunąłem i poleciałem pastą k2 , jedna rączką wyszła super , ale druga jest lekko porysowana , więc będe wszystkie malował
Podkładu też nie dawałem jak kolega Poper, gumę usunąłem płytą CD, później cif i gąbka, zmatowiłem to papierem 800, odtłuszczanie i 3 warstwy bolla. tu jeszcze foto przed malowaniem
obiecane fotki
jakość dupna ale widać, że odcień blendy uchwytu na napoje jest prawie, że identyczny co ori guma (ta podrapana po bokach )
oraz pokrywka popielniczki
Przypominam, BOLL Lakier do zderzaków CZARNY 001016
http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-o ... ikowych-49" onclick="window.open(this.href);return false;
jakość dupna ale widać, że odcień blendy uchwytu na napoje jest prawie, że identyczny co ori guma (ta podrapana po bokach )
oraz pokrywka popielniczki
Przypominam, BOLL Lakier do zderzaków CZARNY 001016
http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-o ... ikowych-49" onclick="window.open(this.href);return false;
Panowie a próbował ktoś malować koszyk i ramkę climatronica hydrografiką?
Bez dymu nie ma ognia... TDI
czarny boll kupiony Teraz czekam na paczkę , ładną pogodę i chwilę wolnego czasu
Wczoraj trochę posiedziałem nad konsolą u siebie, a właściwie nad łatwo demontowalnymi elementami. Wykorzystałem folię carbon 3M DI-NOC i efekt jest taki jak na zdjęciu poniżej. Jako, że nie mam wybitnych zdolności manualnych to dopiero przy ostatnich elementach chwyciłem o co biega w tej zabawie, stąd chyba panel nawiewu + zaślepka na OBD wyszły najlepiej. Do poprawki jest "półeczka". Resztę planuje zrobić w wakacje, kiedy będę mógł spokojnie rozebrać całą konsolę