Witam
Wiem ze to nie forum Seata ale to tez VAG i może ktoś miał podobny problem. Posiadam Seata Ibize 1.0 95r który od jakiegoś czasu zaczął gasnąć podczas jazdy. Wcześniej zdarzało się to rzadziej a teraz nie da się jechać praktycznie co parę metrów gaśnie. Wystarczy ze podczas jazdy przekręcę stacyjkę i mogę jechać dalej a jak zgaśnie na postoju to odpala na dotyk. Podłączałem do kompa ale nie ma żadnych błędów. Podmieniałem cewkę oraz aparat zapłonowy i nic nie pomogło. Nie mam już pomysłów. Dodam tylko ze nasila się to gdy silnik się rozgrzeje i raczej podczas jazdy, na postoju potrafi pracować 30min i nic a gdy się ruszy to gaśnie.
Seat Ibiza gaśnie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony pt mar 22, 2013 14:48 przez driv3r3, łącznie zmieniany 1 raz.
dziwny problem z Seatem Ibiza
A może dokładna regulacja? Na zimnym ma włączone ssanie jak ma automatyczne, a na ciepłym już gubi obroty... A jak na postoju nawet na ciepłym cały czas chodzi, a podczas jazdy na wolnych Ci zdycha to może dostaje lewe powietrze? Obadaj te sprawy, bo czasem przez takie drobnostki idzie się w koszta kupując na ślepo ;P
Co złego to nie ja
Właśnie podczas jazdy on gaśnie nawet jeżeli jadę równo trzymając obroty np. 3tys
Sprawdź te lewe powietrze to raz. Świece to dwa i ciśnienie paliwa to trzy, może pompka paliwa Ci się kończy, albo filtr paliwa zapchany?
Co złego to nie ja
Tylko jak sprawdzić te ciśnienie paliwa? Chyba tylko wymiana pompki i filtra...