Mk2-tłumik-spawanie czy wymiana...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2-tłumik-spawanie czy wymiana...
...od pewnego czasu mam problem z tłumikami jak nie w końcowym wyskoczyła dziura to w środkowym rura odpadła i wszystko jak do tej pory było spawane bo tłumiki są jeszcze oryginalne.Końcowy 10lat,środkowy 20lat-szok jak zobaczyłem datę produkcji,przecież on od nowości jest.Teraz tak,na spawanie wydałem już 120zł.Za to bym miał nówkę któryś z tłumików,a dalej nie jestem zadowolony,bo coś zaczyna pierdzieć.Same tłumiki są b.dobrym stanie tylko w rurach co chwilę pojawiają się dziurki,które są spawane migiem.Teraz już nie wiem bo jak tak będę dalej spawał to wyjdzie na to,że mogę mieć za to cały komplet tłómików i to niezłej firmy,ale z drugiej strony to jest raczej pewne,że juz kolejny nowy tłumik nie wytrzyma tyle co te stare oryginały.Co robić wymieniać czy spawać?Jakiej firmy tanie i dobre polecacie?Jak jest z tłumieniem w tych tłumikach,bo ja dieslem jeżdżę i nie chcę żeby głosniej było