Mk2-tłumik-spawanie czy wymiana...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Mk2-tłumik-spawanie czy wymiana...

Post autor: ck » pt sie 18, 2006 07:38

...od pewnego czasu mam problem z tłumikami jak nie w końcowym wyskoczyła dziura to w środkowym rura odpadła i wszystko jak do tej pory było spawane bo tłumiki są jeszcze oryginalne.Końcowy 10lat,środkowy 20lat-szok jak zobaczyłem datę produkcji,przecież on od nowości jest.Teraz tak,na spawanie wydałem już 120zł.Za to bym miał nówkę któryś z tłumików,a dalej nie jestem zadowolony,bo coś zaczyna pierdzieć.Same tłumiki są b.dobrym stanie tylko w rurach co chwilę pojawiają się dziurki,które są spawane migiem.Teraz już nie wiem bo jak tak będę dalej spawał to wyjdzie na to,że mogę mieć za to cały komplet tłómików i to niezłej firmy,ale z drugiej strony to jest raczej pewne,że juz kolejny nowy tłumik nie wytrzyma tyle co te stare oryginały.Co robić wymieniać czy spawać?Jakiej firmy tanie i dobre polecacie?Jak jest z tłumieniem w tych tłumikach,bo ja dieslem jeżdżę i nie chcę żeby głosniej było

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt sie 18, 2006 07:46

jeśli chodzi o spawanie to wydechy spawa sie gazowo - nie minimagiem, 10 i 20 lat (o ile faktycznie tak jest) to juz wystarczy na tłumiki, ja polecałbym Ci zwykłe tłumiki (ale aluminiowane), ja na takich jeżdżę i nie narzekam (3 lata wytrzymują), srodkowy to ok 130zł a końcowy to ok. 160zł

:-k ...

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pt sie 18, 2006 07:50

jakiej firmy?Polskie czy nie?

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt sie 18, 2006 08:05

firmy nie znam, mogę zadzwonic do nich i sie dowiedzieć co oni mają za tłumiki - tylko co to da - przecież nie bedziesz do Opola jechał po tłumiki :chytry:

:-k ...

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pt sie 18, 2006 08:11

No pewnie,że nie ale moze u mnie w sklepie są też,dobrze wiedzieć,które są OK a które kicha.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”