philipsy
Panowie co dziś odkryłem po dobraniu się do lamp?
1. Żarnik jaki mi wymienił mechanik to nie taki sam jak żarnik w sąsiedniej lampie inne ma oznaczenia dlatego tez inną emitował chyba barwę. Wygląda na oryginalny ale czy taki jest to nie wiem.
2. Żarnik ten, który mi tak ładnie świecił wypalił się i chyba to jest widoczne na zdjęciu. Tak chyba wygląda spalony żarnik co nie?
3. Nie ma sensu regenerować soczewek bo są jak nowe odbłyski błyszcza się aż miło. A w razie jak będzie mi przeszkadzać to w każdej chwili można oddać do regeneracja za 3stówki bo nie trzeba lamp rozklejać do wyjęcia soczewki. Nie mam tak małej kamerki aby dokładnie wam to pokazać aczkolwiek widać błysk lustrzany soczewki - nie są matowe ani wypalone czy żółte. Naprawdę cała lampa wygląda jak nowa. Oświetlając reflektor od zewnątrz widać w środku jak błysk rozchodzi się po soczewce naprawdę jest dobrze.
Teraz czeka mnie dobranie żarników pod ten pierwszy numer bo ten nowy to za słaby jest daje za dnia żółte światło i dopiero białe w nocy. A wcześniej miałem błękitne za dnia a w nocy śliczny niebieski.