sprzęgło się ślizga
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sprzęgło się ślizga
Witam! Mam pewien problem. Dziś jak jechałem golfikiem na 4 biegu, przycisnąłem go do 4 tyś chciałem wrzucić 5-ty bieg i nagle bum.... coś stuknęło głośno i zaczęło się ślizgać sprzęgło Niestety czyżby czekała mnie wymiana kompletnego sprzęgła? Czy problem jest gdzieś indziej? Czekam na jakieś wskazówki i pomoc.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
sprzęgło się ślizga
Sprzęgło na pewno do rozebrania. Pytanie tylko, czy to łożysko, docisk, czy obcięło Ci nity na tarczy i spadły resztki okładziny. Musisz sam rozebrać, bo wróżki na forum nie mamy
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
- Boleczko21
- Mały gagatek
sprzęgło się ślizga
ja maialem taki przypadek jak ty tylko ze mi skrzynia pekla w srodku
i poszedl olej na sprzegło
i poszedl olej na sprzegło
sprzęgło się ślizga
I to może być też trop. W takim razie najpierw należałoby sprawdzić poziom oleju w skrzyni.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Re: sprzęgło się ślizga
tak czy siak trzeba wyciągać skrzynie więc bierz się do roboty bo możemy pisać dużo a i tak Ci nic to nie pomożeBolekLodz pisze:I to może być też trop. W takim razie najpierw należałoby sprawdzić poziom oleju w skrzyni.
sprzęgło się ślizga
dziś mechanik wyciągnął skrzynie i skrzynia @#$%^^&&**((( dziurę ma olej poszedł na sprzęgło i dlatego się ślizgało muszę szukać jak najszybciej jak najbliżej skrzyni CTN
sprzęgło się ślizga
Tak więc sprzęgło wymienione skrzynia założona i !@#$%&**(^ skrzynia huczy na 4-tym i 5-tym biegu przy 2tys obrotów i teraz nie wiem co robić, czy wymontowywać i odwieść czy auto sprzedać czy jeździć z takim defektem...
- malinex2
- Ma gadane
sprzęgło się ślizga
Wymien ta skrzynie najlepiej i najpewniej chyba bd . Ja w naprawe sie nie bawilem . W moim aee tez poszla ale wymienilem na druga zmienilem sprzeglo i bajka .
Kupie kompletny pakiet GTI do golfa mk5 oraz znaczki GTD z golfa Mk6/ mk7 PW
- Boleczko21
- Mały gagatek
sprzęgło się ślizga
wez ta skrzynie oddaj temu odkogo ja kupiles ja do swojego gti kupilem na zlomie za 200zł i mi smiga jak nowa. Ajednak twoja stara skrzynia pekla ciekawe od czego tak siedzieje..