Tył "lata" po całej drodze.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jak w temacie. Golf podczas jazdy po dziurach, zaczyna tył się bujać, jeździć na lewo i prawo. Wiem, że mam ulany tylny prawy amortyzator. Wystarczy to wymienić czy tuleje na belce też?
mówcie mi Puchacz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wymień amory a o tuleje zapytaj szklaną kulęvanos320 pisze:Wiem, że mam ulany tylny prawy amortyzator. Wystarczy to wymienić czy tuleje na belce też?
Kolego miałem takie "pływanie" po drodze przy dobrych tulejach i niesprawnym jednym amortyzatorze. Po wymianie amorów golfik przestał pływać.
Dzięki Leh. Kolego Qto zapytałem, bo może to są jakieś podstawowe objawy. To moje pierwsze auto przednio napędowe więc nie wiem, Wolałem zapytać.
mówcie mi Puchacz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Objawy podstawowe przy niesprawnych amorach, amor wylany więc jest przyczyna. Wymieniamy amorki i jak dalej coś nie pasuje to się szuka dalej...nie ma sensu wymieniać całego zawieszenia z powodu wylanego amorka.
Tak też właśnie myślałem. A powiedz mi jak będę wymieniał amorka to wymienić obydwa czy wystarczy, że wymienię ten jeden uszkodzony? (Pytam ze względu na koszta, jestem uczniem więc niewiele tych swoich pieniędzy mam;))
mówcie mi Puchacz.