[ABF] najlepsze mody dolotu, dyskusja, ankieta
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ten airhorn montuje sie od srodka puszki filtra przed rurą idącą na przepustnice, aby silnik bez problemu wyciągał powietrze z puszki, podobnie można zrobić przed puszką lub przed przewodem doprowadzającym powietrze do puszki filtra
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Ponowię pytanie, masz jak na myśli po prostu bassreflex, czy ten airhorn musi być zwężający się widocznie? Bo zamontowałem bassreflex przed puszką, tak jak napisałeś tu wyżej już wczęśniej, teraz zastanawiam się czy drugi bassrefelx będzie odgrywał rolę airhorna tyle, że przy wylocie powietrza z puszki? Sorry, że drążę ale kto pyta nie wielbłąd
lepiej chyba taki zewżający sie airhorn ale zamontowanie zwykłego tez bedzie ok. ja myśle że nawet ważniejszy ten w środku puszki niż na zewnątrz bo z zewnątrz można doprowadzić powietrze spod zderzaka i bedzie ono wpychane na siłe. Natomiast ten przed rurą ssącą/powerrurą już ukierunkowuje powietrze płynące konkretnie do przepustnicy
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
A co myślisz o oryginalnym airhornie z odejściem pod tłumik szmerów? Tłumik szmerów i tak wywalony i zaślepiony. W takim momencie montować ori airhorn czy bawić się w coś większego?
wieksze
widziałeś takie cos od poloneza? jest dosć duże
to jest moja obudowa od B4 dodatkowo fajnie siadło bo jest orginalnie takie spłaszczone idealne bo w filtr powietrza nie wchodzi
widziałeś takie cos od poloneza? jest dosć duże
to jest moja obudowa od B4 dodatkowo fajnie siadło bo jest orginalnie takie spłaszczone idealne bo w filtr powietrza nie wchodzi
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
A co myślicie o wkładkach filtra pipercross? Kiedyś czytałem porównanie tych filtrów w hondzie s2000 z fitrami Spoona (jak wiadomo firma konkretna), k&n, jacky i innych śmieci. Na prawie każdym był spadek albo nm albo km, a na piperze był przyrost jednego i drugiego między 3-5 jednostek, nie chcę skłamać ile czego przybyło. Test był publikowany w gazecie GT, więc raczej mało możliwe, że była to reklama któregoś z produktów. Co Wy na to? Widzę, że chodzą po 90zł
to jak masz jakies konkrety po lekturze artukułów to bierz najlepszy, ja uważam że dobrej firmy papierowy do codziennej jazdy sie sprawdza.
Ten z poloneza chwyt to troche półsrodek ale zawsze coś, ja miałem taki pod ręka i myśle że się dobrze sprawdza. Najlepiej dorwac gdzieś taką trąbę z zaokrągleniami lub wogóle chwyt z zaokragleniami
Ten z poloneza chwyt to troche półsrodek ale zawsze coś, ja miałem taki pod ręka i myśle że się dobrze sprawdza. Najlepiej dorwac gdzieś taką trąbę z zaokrągleniami lub wogóle chwyt z zaokragleniami
Re: [ABF] najlepsze mody dolotu, dyskusja, ankieta
Gadałem z kolegą z "TUNE-UPu" mają tam hamownie także słowa poparte papierkiem ,mówi,że nie ma sensu w to się bawić bo przyrost minimalny lepiej zwykły filtr wymieniać częściej i tyle bo za jeden wkład masz pięć zwyklych filtrów ,a jeszcze zestaw do mycia trzeba kupić.Co innego jak już jakieś mody w silniku są porobione to wtedy stożek jest wskazany.Rudy Hiszpan' pisze:A co myślicie o wkładkach filtra pipercross? Kiedyś czytałem porównanie tych filtrów w hondzie s2000 z fitrami Spoona (jak wiadomo firma konkretna), k&n, jacky i innych śmieci. Na prawie każdym był spadek albo nm albo km, a na piperze był przyrost jednego i drugiego między 3-5 jednostek, nie chcę skłamać ile czego przybyło. Test był publikowany w gazecie GT, więc raczej mało możliwe, że była to reklama któregoś z produktów. Co Wy na to? Widzę, że chodzą po 90zł
IBIZA 1,8T 20v AUQ 220KM Track Edition
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Szkoda, bo miałem chrapkę na ten filtr i nie wiem czy i tak się nie skuszę. Przepustnicę rozwierciłem, to i filtr by się przydał. Nie wykluczam komputera na lato, więc póki mam parę $, to teraz bym zakupił.
Ale Remax, Ty wiesz że ja mówię o panelowym, a nie stożku? Takim w kształcie zwykłego, a nie stożkowy
Ale Remax, Ty wiesz że ja mówię o panelowym, a nie stożku? Takim w kształcie zwykłego, a nie stożkowy
Wiem o tym właśnie piszę.
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
http://allegro.pl/filtr-powietrza-sport ... 60197.html" onclick="window.open(this.href);return false; t nie sa jakies drogie filtry . to juz wiem czemu mam taki slaby dol a jak sie wkreci to rwie jak szatan. zalozylem duzy stozek i to pewnie temu. mowicie ze lepiej go wywalic wstawic puszke i ten sportowy wklad. w tym miesiacu bede rozwiercal przepustnice. jest sens wsadzac wiekszy motylek?? oczywiscie do tego wszystkiego puszka idzie do tuningu
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
Sens jest ale wtedy podobno trzeba korektę programu robić.
w srednim zkresie pewnie sterownik podleje po lambdzie, jeżeli natomiast dasz full throtlle to sterownik jedzie po mapie i może się okazać że daje za mał opaliwa w stosunku do nowej ilości powietrza. Jednakże sprawy takie moga być na tyle kosmetyczne że pewnie nie waro się w to bawić. Ja bym po modach sprawdził AFR
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
remax2, a zrobi ktoskorekte jak wysle samego kompa?? np. zeby tez podniesc limiter??
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]