Witam
Podczas postoju na luzie silnik wpada w wibracje, które przenoszą się również na kabinę. Obroty nie falują a silnik pracuje równo - jedynie telepie nim od czasu do czasu. Ostatnio wymieniłem olej, filtry i świece, wyczyściłem przepustnicę. Problem pozostał bez rozwiązania. Mam wrażenie, że im cieplej tym objawy częściej występują. Problemu nie ma na zimnym silniku, dopiero jak się rozgrzeje. Nie wiem czy wynika to z podwyższonych obrotów silnika czy tutaj jest jakieś powiązanie z potencjalną usterką. Macie może jakieś rady gdzie szukać przyczyny? Paliwo tankuje na sprawdzonej stacji, zawsze tej samej.
1.6 16V BCB Wibruje silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może dochodzi do tzw wypadania zapłonów. Podepnij pod vaga i sprawdź w grupach 14 15
Absolutnie brak jakichkolwiek błędów a to dodatkowo nie pomaga w diagnozie :/
A sprawdź czy masz sprawny regulator cisnienia na listwie wtryskowej. Zdejmij dochodzący do niego wężyk z podciśnieniem i zobaczy cza aby nie cieknie nim paliwo.
Obejrzyj poduszki silnika.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW