Witam. Jestem Tu zupełnie nowy i nie jestem pewien czy zamieściłem swój temat w odpowiednim dziale za co z góry sorki. Ale przechodzę do problemu. Posiadam VW golfa 3 z 1996 r. Podczas jazdy a także na postoju znacznie ciężej się kręci w prawo niż w lewo. Ponadto samochód lekko ściąga w prawo tak że kierownice podczas jazdy mam lekko skręconą w lewo. Warto też wspomnieć że mimo że są nowe amortyzatory przy gwałtowniejszym najechaniu na jakąś dziurę, bądź głębszą nierówność asfaltu słychać bardzo głośne uderzenie gdzieś z przodu. Jest to tępy odgłos tak jakby metal o metal uderzał.
Szukałem odpowiedzi w googlach ale nic sensownego nie znalazłem dlatego pisze tutaj.
Wspomnę tez (pewnie to nie ważne) że przód samochodu jest wyraźnie niżej położony niż tył. Nie wiem czy to jest spowodowane tym że są tam założone krótsze sprężyny (na co nie wygląda) czy jest jakaś inna tego przyczyna. Dodam że jestem właścicielem od roku i nic nie kombinowałem przy zawieszeniu poza amortyzatorami które zostały założone standardowe.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
ściaganie kierownicy oraz cięższe kręcenie Volkswagen Golf 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
sprawdz stan tuleji wachaczy sprawdzić konty pochylenia kół i zrobić zbierznosć ! co do wysokości trudno powiedzieć bez fotki ale napewno przód musi być niżęj niż tył!
Jutro postaram się zrobić dokładną fotkę i spróbuję ją tu wrzucić. Dziękuję za odpowiedź.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tulei.muszkatobiasz pisze:tuleji
Wahaczy.muszkatobiasz pisze:wachaczy
Kąty.muszkatobiasz pisze:konty
Zbieżność.muszkatobiasz pisze:zbierznosć
Na pewno.muszkatobiasz pisze: napewno
Człowieku,gdzie Ty chodziłeś do szkoły? Chodziłeś w ogóle?
Oj Michał_1977,
Trzy Literki a znaczą tak wiele - GTI