raczej nie da rady tam jest gruszka do góry ustawiona ,a turbina osobno idzie z kolektorem i raczej nie da sie tego ustawic zeby do golfa podpasowalo -cos ciedys kombinowalem u kumpla mialem taka od awx i nie moglem tego dograc ale juz nie pamietam o co chodziło dokladnie ze jej nie zamontowalem w golfiewesol pisze: Najlpiej to zakupic turbo AWX bo tam masz poprzecznie wylot, zakladasz przejsciowke z allegro tą za 60 zl i reszta jest taka sama.
turbo z ATD DO ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
turbo z ATD DO ALH
turbo z ATD DO ALH
w sumie to bardziej mi chodzilo o muszle zimna z awx zeby wstawił. Ale suszarke cala tez powinien zlozyc z gratów ze swojej ALH i tej awx. Bierze koras i muszle zimna od awx do reszty alh i po sprawie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
turbo z ATD DO ALH
nie pasuje ,probowalem tak z zimną ,chyba ze sprezarka swoja zostawi ale to wtedy nie ma sensuwesol pisze:w sumie to bardziej mi chodzilo o muszle zimna z awx zeby wstawił. Ale suszarke cala tez powinien zlozyc z gratów ze swojej ALH i tej awx. Bierze koras i muszle zimna od awx do reszty alh i po sprawie.
turbo z ATD DO ALH
A tak spytam z ciekawosci co nie pasuje?? Myslalem ze tak jak sie czasami robi ze sie roztacza muszle z mniejszej suszarki zeby podpasowac do turbiny ASZ czy ARL.
turbo z ATD DO ALH
to ze sprezarka w awx jest inna niz w asz -inna czyli nie da sie storny zimnej zamontowac tak zeby wylot byl po tej samej stronie jak w asz ,jak ustawisz odpowiednio do gruszki to wylot jest nie tam gdzie potrzeba i odwrotnie -to z tego wzgledu ze jedne sa ustwione do góry a drugie na dół ,tez tego nie widzialem az sie nie przekonalem jak chcialem kumplowi zlozyc z dwóch jedna tyle ze jedna byla od audi a4 a druga od golfa IV
turbo z ATD DO ALH
dobrze wiedzieć PAweł bo kiedys o maly wlos wlasnie nie zakupilem suszary od awx walsnie do swojego poprzeczniaka. To bym sie wkopał. A do tych odwróconych poprzecziakow jak AFN to juz podpasi?? bo tam pamietam ze jest tez jakos inaczej jak w mk4 bo pamietam ze u kolezanki w mk3 afn odwrotnie szly te weze i kolektor dolotowy w druga mańke chyba był.
turbo z ATD DO ALH
do mk3 podpasi bo tam sprezarka jest ustawiona tak samo jak w podłuzniakach czyli do gory -pewnie i w mk4 by sie dalo ale trzeba by bylo rzeźbić wlasnie z wezami dolotu chociaz tego nie wiem na pewnowesol pisze:poprzecziakow jak AFN to juz podpasi??
turbo z ATD DO ALH
a to dlatego mi sie pomiksowalo z tym awx w golfie. Wlasnie pamietalem ze pasuje ale zapomnialem ze tu chodzilo o mk3. Okej wszytsko jasne. Ja ne mialem zbytniego styku z mk3 dlatego tak wyszlo.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
turbo z ATD DO ALH
Dobra przymykam ten temat, bo już się jakieś nowe wątki pojawiają z nim nie związane, a tym bardziej z tym działem.
O tym, że się nie pożeni AWX do mk4 był już dawno temu pisane w dziel speed/tdi ...
Jak założyciel tematu będzie chciał o coś zapytać więcej w związku z swoim tematem to proszę o info na pw.
O tym, że się nie pożeni AWX do mk4 był już dawno temu pisane w dziel speed/tdi ...
Jak założyciel tematu będzie chciał o coś zapytać więcej w związku z swoim tematem to proszę o info na pw.