Tylna wycieraczka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Tylna wycieraczka
Witam,
Mianowicie mam taki problem.
Pewnego razu chcialem przetrzeć tylną szybę od śniegu i w momencie jak wchnąłem dzwignie koło kierownicy to wycieraczka podniosła się z 4 cm do góry i chyba pod oporem śniegu stanęła i nie działa po obecną chwilę...
Co mogło się stać i jak to naprawić?
Mianowicie mam taki problem.
Pewnego razu chcialem przetrzeć tylną szybę od śniegu i w momencie jak wchnąłem dzwignie koło kierownicy to wycieraczka podniosła się z 4 cm do góry i chyba pod oporem śniegu stanęła i nie działa po obecną chwilę...
Co mogło się stać i jak to naprawić?
-
- Ma gadane
Tylna wycieraczka
Jestem nowicjuszem... Powiedz mi proszę gdzie on się znajduje? Bo ja to jestem kompletnie zielony...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Tylna wycieraczka
ojoj... instrukcja obsługi auta, wyszukiwarka forum, google - te trzy rzeczy na pewno odpowiedzą na takie pytania bez problemu.
Bezpieczniki są z boku deski rozdzielczej, za "drzwiczkami" widocznymi po otwarciu drzwi kierowcy
Bezpieczniki są z boku deski rozdzielczej, za "drzwiczkami" widocznymi po otwarciu drzwi kierowcy
-
- Forum Master
-
- Ma gadane
- Qto
- _
- Kontakt:
Tylna wycieraczka
nie, to znaczy że masz sprawdzić bezpiecznik...bo przyczyna może być gdzie indziej, chyba że wolisz rozebrać poł auta a później zmienić bezpiecznik ??lukasz16sr pisze:Jak nie będzie słychać tzn ze bezpiecznik ?
a słychać nie będzie, bo żeby się frez wyrobił pod oporem śniegu to musiałby być z plasteliny
-
- Forum Master
Re: Tylna wycieraczka
kumplowi przymarzła i obrobiło frezy ...Qto pisze:a słychać nie będzie, bo żeby się frez wyrobił pod oporem śniegu to musiałby być z plastelinylukasz16sr pisze:Jak nie będzie słychać tzn ze bezpiecznik ?
-
- Ma gadane
- Qto
- _
- Kontakt:
Tylna wycieraczka
wpisz w google "wieloklin", zobacz jak wygląda to skumasz o co chodzi
poolak2006, ale chyba był zmęczony...przecież to trochę siły potrzeba, silnik za wiele nie wytrzyma, bezpiecznik teź
poolak2006, ale chyba był zmęczony...przecież to trochę siły potrzeba, silnik za wiele nie wytrzyma, bezpiecznik teź
-
- Forum Master
Tylna wycieraczka
Qto, tego nie wiem w jakim był stanie bo przy rozbiórce mnie nie było. Mniejsza o to.
- Norbert1892
- Nowicjusz
Tylna wycieraczka
Mi jak stanęła w ten sposób wycieraczka to cały mechanizm nadawał się do wymiany (tzn cały silniczek wycieraczki). Ukręcił się taki metalowy przewód w środku wycieraczki do którego idzie wężyk od spryskiwacza. Dodam, że spryskiwacz zamiast lać prostopadle do góry to lał wraz z ruchem wycieraczki po szybie co świadczyło że jest ukręcony. Efektem tego było wylewanie się płynu do środka mechanizmu, co po jakimś czasie uwaliło elektronikę tego silniczka i wycieraczka całkowicie stanęła. Założyłem nowy mechanizm i śmiga wszystko do dziś.
-
- Ma gadane
Tylna wycieraczka
Wymieniłem bezpiecznik 27... może włożyłem niewłaściwy bo teraz wycieraczka chodzi wolniej ale chodzi... Ale jak wlożyłem i pierwszy raz wcisnąłem zeby zadziałała to musialem wysiąśći pomóć jej w pracy
czynność ponowiłem jeszcze raz i teraz chodzi dobrze.. z tym, że wolniej niż wtedy... To wina albo innego bezpiecznika albo poprostu że już może jest coś uszkodzone... A co do spryskiwania .. mi juz nie dziala fiu fiu ale jakoś zyje
Przetkałem raz igłą ale po czasie znów nie działa więc dam sobie z tym spokoj... w końcu jak sie zasyfi to albo sie umyje szybe albo są boczne lusterka
Dziękuje za pomoc w kazdym bądz razie
czynność ponowiłem jeszcze raz i teraz chodzi dobrze.. z tym, że wolniej niż wtedy... To wina albo innego bezpiecznika albo poprostu że już może jest coś uszkodzone... A co do spryskiwania .. mi juz nie dziala fiu fiu ale jakoś zyje
Przetkałem raz igłą ale po czasie znów nie działa więc dam sobie z tym spokoj... w końcu jak sie zasyfi to albo sie umyje szybe albo są boczne lusterka
Dziękuje za pomoc w kazdym bądz razie
- Qto
- _
- Kontakt:
Tylna wycieraczka
Bezpiecznik nie ma za wiele do prędkości pracy wycieraczki...ale na pewno powineneś wsadzić taki jak być powinen - 10A
Wolna praca silnika + brak spryskiwacza = viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false; - proponuję zapoznać się z tematem i ogarnąć to w wolnej chwili bo silnik niedługo padnie
Wolna praca silnika + brak spryskiwacza = viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false; - proponuję zapoznać się z tematem i ogarnąć to w wolnej chwili bo silnik niedługo padnie