Golf MK3 1.8 bezn. rok 95 - hałas w kołach przy skręcaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf MK3 1.8 bezn. rok 95 - hałas w kołach przy skręcaniu
Witam,
mam nietypowy problem, może ktoś z Was ma pomysł co to może być. Byłem z tym już u trzech mechaników i żaden mi nie pomógł...nikt nie wie co się dzieje
a mianowicie jak jade z niewielką prędkością i zaczynam skręcać ( w prawo lub w lewo) to słysze szumienie, hałas w kołach.
Dzieje się tak tylko jak jade na biegu.
Jak jadę na luzie to nic nie słychać - jest ok.
Jak jadę z większą prędkością (pow. około 30-40 km/h) to też nic nie słychać - jest ok.
Wykluczam wspomaganie, bo ostatnio wymieniłem pompę.
z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam
mam nietypowy problem, może ktoś z Was ma pomysł co to może być. Byłem z tym już u trzech mechaników i żaden mi nie pomógł...nikt nie wie co się dzieje
a mianowicie jak jade z niewielką prędkością i zaczynam skręcać ( w prawo lub w lewo) to słysze szumienie, hałas w kołach.
Dzieje się tak tylko jak jade na biegu.
Jak jadę na luzie to nic nie słychać - jest ok.
Jak jadę z większą prędkością (pow. około 30-40 km/h) to też nic nie słychać - jest ok.
Wykluczam wspomaganie, bo ostatnio wymieniłem pompę.
z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam
- zamioculcas
- Użytkownik

- Kontakt:
mi się wydaje że przegub lub łożysko,
tylko przegub tak jak piszecie raczej strzela , a nie szumi
z kolei odgłos jest charakterystyczny dla łożyska ale w moim przypadku przy jedździe na wprost jak i przy skręcaniu nic nie słychać jak się jedzie na luzie. Szum jest tylko przy skręcie i tylko na włączonym biegu.
Spotkaliście się z nietypowym zachowaniem przegubów lub łożysk?
Troche mi jest szkoda próbować i wymieniać poszczególne elementy "na czuja" - wiadomo mogą to być niepotrzebne koszty
tylko przegub tak jak piszecie raczej strzela , a nie szumi
z kolei odgłos jest charakterystyczny dla łożyska ale w moim przypadku przy jedździe na wprost jak i przy skręcaniu nic nie słychać jak się jedzie na luzie. Szum jest tylko przy skręcie i tylko na włączonym biegu.
Spotkaliście się z nietypowym zachowaniem przegubów lub łożysk?
Troche mi jest szkoda próbować i wymieniać poszczególne elementy "na czuja" - wiadomo mogą to być niepotrzebne koszty
hałas jest słyszalny i jak silnik "ciągnie", czyli jak dodaje gazu, jak i w momencie kiedy silnik hamuje - jak ściągam nogę z gazumiś fazi pisze:a ten odgłos masz jak jedziesz na biegu w zakręcie gdy silnik ciągnie koła czy jak jedziesz w zakręcie bez gazu i jest chamowanie silnikiem ? czy nie ma to znaczenia ?
- zamioculcas
- Użytkownik

- Kontakt: