Witam
Mam taki problem na jałowym biegu w silniku 1,6l, jak auto sie zagrzeje to mam 2000/2100 obrotów. I nie wiem co jest, przez to mi sie silnik strasznie grzeje. Na gazie i benzynie sie tak zachowuje. Na poczatku myslałem ze jak jest zimny silnik to sannie mu sie włancza i sa takie obroty. Ale po zagrzaniu dalej sa te same. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
[mk2] Problem z obrotami na jałowym biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wiem jaki dokładnie masz silnik PN, RF czy jeszcze jakiś inny - od tego zależy typ gaźnika, ale ogólnie to
> możesz się przyjrzeć krytycznie wszystkim podciśnieniowym przewodom idącym w okolicach gaźnika i układu dolotowego - czy nie są sparciałe, luźne itp.
> sprawdzić czy dźwigienka przy lince gazu ma możliwość pełnego ruchu w jedną i w drugą stronę, czy chodzi gładko (WD 40)
I jeszcze pytanie czy tak było zawsze czy od jakiegoś czasu ?? Możesz też sprawdzić czy jak wyłaczysz zapłon i włączysz spowrotem to czy chociaż na chwile usterka znika ??
powodzenia
> możesz się przyjrzeć krytycznie wszystkim podciśnieniowym przewodom idącym w okolicach gaźnika i układu dolotowego - czy nie są sparciałe, luźne itp.
> sprawdzić czy dźwigienka przy lince gazu ma możliwość pełnego ruchu w jedną i w drugą stronę, czy chodzi gładko (WD 40)
I jeszcze pytanie czy tak było zawsze czy od jakiegoś czasu ?? Możesz też sprawdzić czy jak wyłaczysz zapłon i włączysz spowrotem to czy chociaż na chwile usterka znika ??
powodzenia
TDPower