Sound Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Sound Golf IV
Dzięki za odp Pytam bo nie wiem jak to jest... a sprawdzają chyba normalnie chociaż porównania nie mam ;p
Sound Golf IV
Teraz dźwięk jest Boski
Tłumik końcowy wywalony Kat wybebeszony już wcześniej EGR zaślepiony. Ssak wyczyszczony
Tłumik końcowy wywalony Kat wybebeszony już wcześniej EGR zaślepiony. Ssak wyczyszczony
Sound Golf IV
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=672
Tu wrzuciłem kilka filmików z YT. Nie są moje ale są podobne. I u mnie nic nie kopci
Tu wrzuciłem kilka filmików z YT. Nie są moje ale są podobne. I u mnie nic nie kopci
Re: Sound Golf IV
Jak to rozumieć że dasz końcowy przelotowy? Czyli nie masz teraz wogóle końcowego? Też chce troche zrobic wydech bardziej głośny i sam juz nie wiem czy ze środkwym sie bawic czy z końcowym. Z końcowym chyba mniej roboty. Chciałbym zeby wygląd ten puchy końcowej był oryginalny. Kata nie mamxxx9191 pisze:na koncu mam sama rure zagieta w doł ale bede dawał tłumik przelotowy ale nie wiem gdzie kupic
mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j
Sound Golf IV
Mam wyciętego u siebie kata i planuję jeszcze wywalic tłumik końcowy. Czy wystarczy to, żeby osiągnąc taki efekt jak na filmiku ? Średnica tej rurki, którą bym wstawił zamiast tłumika na końcu bardzo ma znaczenie ?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sound Golf IV
miskieusz, a co, chory ?
Znajomy tak ma w a3 zrobione i jęczy prawie identycznie, jak jakaś zarzynana świnia. I spodobało mi się to. Podczas jazdy przy zmianie biegów fajnie to słychac.
Znajomy tak ma w a3 zrobione i jęczy prawie identycznie, jak jakaś zarzynana świnia. I spodobało mi się to. Podczas jazdy przy zmianie biegów fajnie to słychac.
Sound Golf IV
Chcę się poradzić . Bede wywalał w swoim ARL MK IV kata i zamierzam na tym nie skończyć lecz środkowy wywalić i zrobić przelotke w sensie kawałek rury czy jak sądzicie jakis tłumnik środkowy przelotowy ??? a skończyć na końcowym przelotowym np z proexa czy to nie będzie jakaś przesada . Bo chciałbym uzyskać fajny głos ale by znów nie wył nie wiadomo jak . ???
Sound Golf IV
Koj@K no efekt dzwięku interesujący tylko jak go uzyskać ?? wiesz już coś może . Idzie wiosna to chce ruszyć coś w tym temacie i zacząć modyfikacje . Kto wie czy na tym filmiku odtatni tłumnik jest zgrzebany w sensie przelot czy oryg .
Sound Golf IV
Tam jest zrobione wszystko przelotowo, bez tłumików. Mam już końcowy tłumik do modzenia, teraz tylko czasu trochę i zobaczymy co to wyjdzie.
Sound Golf IV
aha , ok dzięki za info , ja też bede coś modził jak się zrobi ciepło . Kata sprzedam a zauważyłem że sporo można wziaść , kupie końcowy proexa jakąś ladną dwururke , bebechy out , i będziemy widzieć co i jak .
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Sound Golf IV
Mi osobiście podoba się dźwięk na przelotowym wydechu w chwili gdy VNT zbija ciśnienie i spaliny walą w wydech, hardcore prawdziwy jak w autach WRC, każdy się ogląda co się dzieje, natomiast denerwuje mnie ten dźwięk przy zmianie biegów nawet przy 2000rpm gdy silnik schodzi z obrotów, do blow-off w benzynie dźwięk tego upustu ma się nijak. Nie wiem do czego to porównać, w naturze ten dźwięk chyba nie występuje, jakby coś dużego i wirującego spadało z nieba W sumie to chyba kwestia turbiny na poprzedniej było ciszej, w BS 11 cały komin aż się trzęsie gdy spaliny walą tylko w komin i maxymalnie bassowe chrapanie słychać z wydechu. Tylko to jęczenie mnie drażni w miejskiej jeździe przy zmianie biegów ale to kwestia tłumika na końcu, szkoda mi go zmienić bo jest ładny i fajnie brzmi ale w trasie powyżej 140 jest bangladesz w kabinie, nawet przy mocnym audio jest uciążliwy ten wydech. Jak chcę posłuchać turbiny i silnika to muszę szybę opuścić i trochę mi się to z wiejskim tjunem kojarzy ale co tam, coś jest w tych silnikach i lepszych szybko nie zbudują już nigdy.