opinie o produktach MTS-technik
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
MTS technik, warte:)?
patryk173, tu nie chodzi o to czy amor dobry czy nie... do większego obniżenia powinno się zastosować odboje krótsze bo inaczej będzie na springu -50mm luka między odbojem a amorem z 1cm i przez to na każdej większej dziurze będzie dobijanie i uczucie twardości.
patryk173, -50 seryjny amorek i Ty się dziwisz że się jeżdzić nie dało
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Hehe kupowalem jakie byly w tamty sezonie. Wtedy nie wiedzialem ze -30 a -50 to spora roznica. A mtsy sa w miare twarde? Bo musze kupic coś na tył. Mam z tylu kolo 7,5 cala et35 + dystans 20mm opona 205/45/17 i boje sie ze jak ktos siadzie z tylu zeby nie zacieralo
Słuchaj to, że masz seryjne amortyzatory nie wpłynie na to, że będzie beton. Na seryjnych amortyzatorach może auto jedynie podskakiwać jak piłeczka i być niestabilne (brak amortyzacji). Chyba, że faktycznie masz taką glebę, że się skok amortyzatora kończy i dobija fizycznie tłoczysko - przy -50 śmiem wątpić w tą teorię.
Skróć fabryczne odboje o 3-5cm, zależy ja długie są (tak, żeby coś zostało do tłumienia). Producenci sportowych sprężyn zalecają aby skrócić odboje o wartość obniżenia sprężyn.
I Twoje ostatnie pytanie. Z moich doświadczeń wynika, że amortyzatorem tarcia nie powstrzymasz - chyba, że będzie to jakiś mega beton, którym mts napewno nie jest. U mnie na seryjnych amortyzatorach i na mts trze tak samo. Różnica jest natomiast w prowadzeniu auta no i komforcie. Tarcie jest zależne od samych sprężyn i odbojów. A dopóki się boisz, żeby obcierało to się nie bój. Zacznij myśleć dopiero jak faktycznie zacznie trzeć
Skróć fabryczne odboje o 3-5cm, zależy ja długie są (tak, żeby coś zostało do tłumienia). Producenci sportowych sprężyn zalecają aby skrócić odboje o wartość obniżenia sprężyn.
I Twoje ostatnie pytanie. Z moich doświadczeń wynika, że amortyzatorem tarcia nie powstrzymasz - chyba, że będzie to jakiś mega beton, którym mts napewno nie jest. U mnie na seryjnych amortyzatorach i na mts trze tak samo. Różnica jest natomiast w prowadzeniu auta no i komforcie. Tarcie jest zależne od samych sprężyn i odbojów. A dopóki się boisz, żeby obcierało to się nie bój. Zacznij myśleć dopiero jak faktycznie zacznie trzeć
Na przod juz mam mtsy zobaczymy jak sie bedzie jezdzic . Szukam tylko czegos na tył. Myslalem zeby dac jeszcze poduszki pod kielichy od polo ale moze by juz troche malo komfortowo
Ostatnio zmieniony czw mar 07, 2013 17:13 przez patryk173, łącznie zmieniany 1 raz.
Wsadziłem amory mts-a do sprężyn eibach pro kit, zrobiło się naprawdę twardo. Zamiast jeździć szybciej, jadę teraz wolniej... wracam do nowej serii, sprężyny zostają bo są świetne.
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
no przestań... jak ty to nazywasz "naprawdę twardo" to ja nie wiem czego oczekiwałes...i co za rok, dwa lata bedziesz szukał nowych amorków i znów seria? a tak wogóle to jest jakiś związek między: prędkość a twardosć?mitusm pisze:Wsadziłem amory mts-a do sprężyn eibach pro kit, zrobiło się naprawdę twardo. Zamiast jeździć szybciej, jadę teraz wolniej... wracam do nowej serii, sprężyny zostają bo są świetne.
nie wiem czego ludzie oczekuja po obnizeniu auta - komfortu? przeciez to bez sensu
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Paviarotti
- Lord GTI
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
to niech sobie fotel obniżą to bedzie niżej hehePaviarotti pisze:Chcą żeby było niżej i komfort jak na serii, a tak się niestety nie da.
czy przednie amory MTS mają obniżone gniazdo sprężyny w porównaniu do serii ? widzialem swego czasu na forum amory obnizajace o 2 cm (przy sprezynach -80 ma się -100mm)ale wyglądały mi na normalne MTS. A może amory od Polo 6n są krótsze? chcę zejść autem niżej niż -80mm ale nie jestem wogole przekonany do gwintów... a sprezyn ciac nie bede ...
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt: