golf III 2E pali jak ruski czolg

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

WojTass85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: WojTass85 » ndz mar 03, 2013 20:22

Witam ,mam problem ze swoim golfem strasznie duzo pozera benzy a przy tym nie chce jechac.Komputer pokazal blad czujnika temp. plynu .Po wymianie zero błedów a problem jest dalej.Czasami ma strasznie słaby dól obrotow .Jak zimny jedzie idealnie jak zlapie ok 70 c olej zaczynaja sie cyrki.Jedzie normalnie dopiero przy gazie w podłoge.Kreci normalnie do czerwonej kreski na obrotach.Niedawno przeszedl remont glowicy z wymiana rozrzadu i uszczelniaczy zaworowych.Sonda wymieniona w zeszlym roku,tps tez. Nowe przewody ,kopułka ,palec .Swiece ngk 3 elektrody maja najechane moze z 8 t.k .Filtry nowe a auto dalej jedzie jak ostatni złom .Macie jakies pomysły bo jestem tak zdesperowany ze go oddam na złom niedługo albo zamienie na cos zgnilego co jezdzi .Tragedia :[

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 03, 2013 22:26

Jak ci mamy pomóc jeśli wiesz tyle tylko ze słabo jedzie i dużo pali. Rozrząd przepływomierz, szczelność dolotu ,listwa wtryskowa, regulator ciśnienia paliwa, ustawienie rozrządu i zapłonu to są podstawy. Jeśli czegokolwiek jesteś pewien że jest z całą pewnością sprawne to napisz, a jeśli nie to masz o silniku 2E tematów dziesiątki.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

WojTass85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: WojTass85 » pn mar 04, 2013 07:28

przeplywomierz sprawdzalem miernikiem i wedlugo opisow jest ok ,tylko ten czujnik temp powietrza jest troche podejzany, tydz tem autko bylo u elektromechanika sprawdzal zaplon ustawienie rozrzadu i podpinal po vag i niby wszystko jest ok wedlug niego ,dolot szczelny napewno ,w dolnym wezyku tez nie ma paliwa, te dziesiatki tematów juz przerobilem ale w wiekszosci nie ma konkretnych rozwiazan :/ a listwa wtryskowa miala by wplyw na gigantyczne spalanie ?? teraz przejechanie 1 km kosztuje mnie 1 pln :/

WojTass85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: WojTass85 » pn mar 04, 2013 07:30

moze jest ktos w okolicy legnicy badz jawora kto by mial obcykany ten silnik i znalazl by usterke ?? szkoda mi go oddac na zlom za pare pln :/

ozzy1979

Mam dla ciebie rozwiązanie

Post autor: ozzy1979 » pn mar 04, 2013 08:05

http://www.jetronik.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
tutaj na 200% go zdiagnozują, uzdrowią i zrobią z niego rakietę. Są drodzy, ale bezkonkurencyjni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”