Witam.
Mam taki problem i nie wiem od czego zacząć,mianowicie podczas wlewania z bańki benzyny razem z paliwem wlałem jakieś nieczystości do zbiornika.Samochód oczywiście już nie pracuje normalnie na benzynie,dławi się jak już odpali i obawiam się że może dotrzeć do pompy wtryskowej, i z tąd moje pytanie czy mogę w jakiś sposób pozbyć się zabrudzenia paliwa za pomocą jakiegoś środka chemicznego?Zanieczyszczenie wyglądało na kożuch przypominający kisiel.Jeżeli nie to zapewne czeka mnie czyszczenie pompki paliwa i wymiana filtra.Zbiornik też?
Proszę o radę i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Zanieczyszczona benzyna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zanieczyszczona benzyna
pompy wtryskowej nie masz. Jeśli nie znasz charakteru tej mazi, to zapewne musisz zrobić te trzy rzeczy co wymieniłeś i mieć nadzieję że filtr tego nie przepuścił do wtryskiwaczy(a) benzyny). Więc jeśli czyszczenie nie pomoże możesz użyć preparatu do czyszczenia układów wtryskowych może to starczy. Jeśli masz trochę tej mazi spróbuj czy rozpuszcza ją spirytus, można by go trochę wlać do paliwa również po czyszczeniu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.