silnik na wode
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik na wode
Nie wiem czy to juz bylo poruszane, ja nic na ten temat tu wczesniej nie znalazlem.
Znajomy rozmawial z tym gosciem i ogladal jego starego merca w dieslu.
zreszta poczytajcie sami (szkoda ze tak malo informacji)
link do arykułu
Znajomy rozmawial z tym gosciem i ogladal jego starego merca w dieslu.
zreszta poczytajcie sami (szkoda ze tak malo informacji)
link do arykułu
-
greg
dobrze mowisz ,bo mi nie jednokrotnie walnela uszczelka , roznica jest taka ze wtedy dostaje Ci sie woda do jednego , max dwoch garnków , a reszta chodzi tak jak wczesniej.
Przy takiej ilosci przegrzanej pary nie ma mowy o peknieciu glowicy i powazniejszzych uszkodzeniach , to nie to samo co nabranie wody przez rure ssaca..
Przy takiej ilosci przegrzanej pary nie ma mowy o peknieciu glowicy i powazniejszzych uszkodzeniach , to nie to samo co nabranie wody przez rure ssaca..
1985 - Jetta USA 1.6TD
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
-
greg
a ja tam nie do końca jestem przekonany.. jakby to było zdrowe to by było montowane.PiTTer99 pisze:to nie to samo co nabranie wody przez rure ssaca..
[ Dodano: Sro Sie 16, 2006 3:17 pm ]
już były turbinki kowalskiego przeróbki benzyniaka na diesla bez ingerencji w stopień sprężania (wiem bo to był pomysł gościa z mojej okolicy) i jakoś to umarło śmiercią naturalną. Jeszcze tylko magnetyzery jakoś są..
nie bylo by bo panstwo by splajtowalo - co z zyskami na akcyzie z paliwa
i ogolnie w kazdym panstwie nikt o tym nie mowi a projekty sa juz samochodow na wode na przepalony olej z frytek i inne alternatywne paliwa
ale to nie na reke rzadowi
ja np mam jeszcze merca 300d i smidam na oleju slonecznikowym bo taki zwlaszcza jak jest promocja w biedrace i wychodzi po 1,30
tylko plackami za mna daje 
i ogolnie w kazdym panstwie nikt o tym nie mowi a projekty sa juz samochodow na wode na przepalony olej z frytek i inne alternatywne paliwa
ale to nie na reke rzadowi
ja np mam jeszcze merca 300d i smidam na oleju slonecznikowym bo taki zwlaszcza jak jest promocja w biedrace i wychodzi po 1,30
-
greg
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Teraz się śmiejesz, ale pamietasz jak chcieli wprowadzac pełną akcyzę na OO i zrównać cenę z ON, żby nikt nie ejzdził na "oranżadzie"? A co z tymi co grzeją opałem? Mają ich w dupie!!!greg pisze:zrobiłoby się akcyzę na wodę..
A jakieś 2 tygodnie temy wymyslili zrównać akcyzę alkoholu technicznego i spożywczego, bo żule piją płyn do spryskiwaczy (może te ktoś z ministerstwa:D, skoro o tym wiedzieli), a cwańsi na tym robią kasę? A co byśmy lali do spryskiwaczy? Płyn po 80 zeta!!! Mówili i pisali o tym:)
Oakcyzowali nam LPG, teraz kolej na CNG i RZEPAKOWY??? O kur....!!! A ja tak lubie frytki z budki koło PKP hehehehe
Zapodam wam ciekawostkę: w amerykańskich myśliwcach z czasu II WŚ, bodajże Grumman Hellcat (samoloty stacjonujące na lotniskowcach), był "wodny dopalacz" umożliwiający chwilowe podniesienie mocy silnika. Nie znam szczegółów rozwiązania, ale też wiązało się to z podaniem małych ilości wody do silnika, do komór spalania.
Gdzieś to czytałem, że gdyby nie lobby koncernów motoryzacyjnych jeździlibyśmy już dawno silnikach elektrycznych (są cichsze, prostsze w budowie, mają ogromne momenty i rzadko się psują). Niestety na silnikach spalinowych da się więcej zarobić (naprawy, szybciej się zużywają, a i państwo na akcyzie sobie zarobi).
- zamioculcas
- Użytkownik

- Kontakt: