[mk IV]Obniżanie Golfa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk IV]Obniżanie Golfa
Witam, mam zamiar obniżyć swojego golfa, ale chcialem sie zapytac jak to wyglądo u kolegów z tymże autem.
Jak wiemy, zmorą jest bardzo niski przod samochodu, a dokladniej pokrywa silnika ktora opada nizej niz sam spojler zderzaka.
Jak udalo wam sie uchronic/zniwelowac ten problem podczas obnizenia?
Chcialem moje auto puścić na -35mm - czy to nie jest zbyt wiele? Moze lepiej poprzestac na 'bezpiecznym' -20?
Dzieki za rady i pozdrawiam
Jak wiemy, zmorą jest bardzo niski przod samochodu, a dokladniej pokrywa silnika ktora opada nizej niz sam spojler zderzaka.
Jak udalo wam sie uchronic/zniwelowac ten problem podczas obnizenia?
Chcialem moje auto puścić na -35mm - czy to nie jest zbyt wiele? Moze lepiej poprzestac na 'bezpiecznym' -20?
Dzieki za rady i pozdrawiam
proponuje zawias gwintowany!! Sam sobie wszystko ustawisz do wlasnyh potrzeb. KONI ma teraz fajne promocje. Jesli bys sie zdecydowal na gwint np. taki jak ja mam czyli KW to naprawde wklady(amorki) sa robione przez Koni
Ja wyleczylem sie ze springow po zalozeniu ich w poprzednim aucie (bmw e36 coupe).
Nie ma jak gwint:)
Ja wyleczylem sie ze springow po zalozeniu ich w poprzednim aucie (bmw e36 coupe).
Nie ma jak gwint:)
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja w goferku mam -40 same spręzynki H&R z seryjnymi amorkami. Fakt jest troche nisko ale po miescie gdzie są "asfalty" jezdzi sie normalnie gorzej jakies dojazdy polne golfa mam od 8 miesiecy a przez sama zime przykrecalem oslone chyba ze 4 razy innych defektóe nie zauważyłem. Pozdro
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
-
- Mały gagatek
Pytanko do Majiic w moim golfie też mam taką metalową osłone pod silnikiem poprzedni właściciel ja zakupił i czy przy wymianie oleju trzeba ją ściągać bo wiem że jest ona troche ciężka czy jest jakiś sposób na wymiane oleju bez odkrecania tej oslony.Majiic pisze:POniewaz mam inna niz wszyscy metalowa obudowe pod silnikiem jest ona jeszcze nizej zawieszona, dlatego nie moge miec gleby. Nawet na nierownych torach tramwajowych chaczylem. Pozdrawiam