no to jeszcze sporo nie wiesz łańcuchy się wyciągają, niestety u siebie musiałem zmienić rozrząd, nalatane było 180tyś, ale kolega miał 100tyś i również rozrząd się wyciągnął...zrobisz jak uważasz, koszt części kpl rozrządu waha się w granicach 560-600zł zależy jakie masz dojście do części, także powodzenia i nie sugeruj się tym, że jest łańcuch, nie znaczy to, że jest wieczny, taka moja radaGranuL pisze:tu się nie wymienia rozrządu jest na łańcuchu
Bora Vr5 by GranuL
Moderator: G0 Karcio
- luki07
- _
- Kontakt:
Jetta MKIV VR5 by GranuL
Jetta MKIV VR5 by GranuL
Spoko wszystko to wiem dlatego napisałem wyżej że sprawdzę napięcie łańcucha bo nie ma sensu go wymieniać jak jest ok i nie wydaje specyficznego hałasu szumu związanego z jego zbytnim poluzowaniem nowy zestaw na allegro 700zł z szynami rolkami i 2 łańcuchami sam się zastanawiałem czy nie kupić całego zestawu naprawczego ale po co jak nie ma takiej konieczności. Zobacze ile u mnie to kosztuje i ile by to wyszło po zniżce bo w sumie dopłacić niewiele więcej ale miec spokój na długi czas to chyba nawet lepsze rozwiązanie
Jednej rzeczy tylko nie doczytałem jeszcze odnośnie silnika bo są 2szkoły Ty masz AGZ? Czy AQN 170? Bo jest 1wsza szkoła że do wymiany kompletnego rozrządu nie trzeba wyjmować silnika a 2ga że trzeba i ciekaw jestem jak u mnie będzie bo faktycznie mało miejsca tam jest a i tak chce poduchę wymienić to i tak będzie rozbierania trochę to czemu by nie strzelić wszystkiego za jednym razem.
Jednej rzeczy tylko nie doczytałem jeszcze odnośnie silnika bo są 2szkoły Ty masz AGZ? Czy AQN 170? Bo jest 1wsza szkoła że do wymiany kompletnego rozrządu nie trzeba wyjmować silnika a 2ga że trzeba i ciekaw jestem jak u mnie będzie bo faktycznie mało miejsca tam jest a i tak chce poduchę wymienić to i tak będzie rozbierania trochę to czemu by nie strzelić wszystkiego za jednym razem.
- luki07
- _
- Kontakt:
Jetta MKIV VR5 by GranuL
ja mam AGZ - 150KM, tak sam jak Twój. Żeby zmienić rozrząd nie trzeba wyciągać silnika, trzeba jedynie zdjąć skrzynię biegów. Nie wiem ile masz nalatane i czy to prawdziwy przebieg, ale ja po sobie wiem, że nawet jeśli silnik jest na łańcuchu to warto zmienić rozrząd, tymbardziej, że nie są to kosmiczne koszty u nas. Będziesz miał pewność na dłuuugi czas i zaoszczędzisz sobie późniejszych stresów
Jetta MKIV VR5 by GranuL
luki07, i chyba tak zrobię bo i tak muszę rolki wymieniać i tak
Zamówiłem sobie nowy tunel środkowy jasny jak mi się by znudziło w razie co CB w tunelu środkowym no i najważniejsze nową ramkę chromowaną z mieszkiem. Nie mogę nic robić przy aucie to chociaż zakupy małe i listę zrobiłem
Tak bym chciał aby pod maską wyglądało bez osłony chyba lepiej
Zamówiłem sobie nowy tunel środkowy jasny jak mi się by znudziło w razie co CB w tunelu środkowym no i najważniejsze nową ramkę chromowaną z mieszkiem. Nie mogę nic robić przy aucie to chociaż zakupy małe i listę zrobiłem
Tak bym chciał aby pod maską wyglądało bez osłony chyba lepiej
Jetta MKIV VR5 by GranuL
Mati2802, dzięki tez je kocham ale będę bardziej jak oddam do regeneracji.
Czy ktoś wie czy podejdą mi od Polo Aero?
http://moto.allegro.pl/vw-polo-6r-2010- ... 92008.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oto mały dowód że jak będzie niżej niewiele to już garaż odpada ;D
Czy ktoś wie czy podejdą mi od Polo Aero?
http://moto.allegro.pl/vw-polo-6r-2010- ... 92008.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oto mały dowód że jak będzie niżej niewiele to już garaż odpada ;D
Jetta MKIV VR5 by GranuL
haha widzisz GranuL, z bandą nie wygrasz;)Damian92 pisze:Po skosie wjeżdżaj i nie będzie problemu
Jetta MKIV VR5 by GranuL
hahah jakbym nie próbował. Powiem tak chyba będzie gwint potrzebny ;D bo chyba będę zgłaszał się do Vag Eventu wątpię aby przyjęli ale jak się wszystko poskłada wypucuje to może
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Jetta MKIV VR5 by GranuL
borzo, gdzieś do golfa/bory za 500 zł bez butli widziałem ;d
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
Jetta MKIV VR5 by GranuL
nie nie stać mnie nie w tym roku.
Jak mi znajdziecie za 500 to biorę od ręki ;D
Jak mi znajdziecie za 500 to biorę od ręki ;D