lampy przeciwgłowe przednie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam szeroki zderzak w mojej dwójce, na dole są otwory na halogeny, pytanie czy an przeciwmgłowe czy zwykłe halogeny, na aukcjach są po 200 a zwykle po 20zł.
Yyy a co to są "zwykłe halogeny"?
myślę że różnica w cenach zależy od producenta
myślę że różnica w cenach zależy od producenta
MK3 ADZ->AGU
Masz miejsce na takie halogeny. http://allegro.pl/halogen-halogeny-w-zd ... 37075.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak, mam miejsce na takie, cena tych wynosi 19zł, a innych 199zł.
To są halogeny przeciwmgłowe?
To są halogeny przeciwmgłowe?
Halogeny to potoczna nazwa świateł przeciwmgłowych przednich.
MK3 ADZ->AGU
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
200zl kosztują oryginały uzywane, 20zł podróby. Używane oryginały ciężko dostać, stąd ta cena.
no ja potrzebuję dwa. A co do tych halogenów to potrzebne są te mocowania, w tych drogich są w komplecie a w tych tanich nie ma, bo inaczej chyba nie zamontuje ich?
Podłącze się do tematu.
Chcę kupić halogeny do swojej jetty z szerokim zderzakiem. Wyciąć otwory i włożyć (zderzak i tak muszę pomalować więc lepiej od razu wszystko zrobić naraz).
Jak to zamontować? W tych oferowanych na allegro za 200zł, dodają blaszki z okrągłym otworem (jak mniemam jest to jakieś mocowanie). W tych za złotych 20 nie ma żadnych blaszek, stąd też moje pytanie i pewnie poprzednika.
Jak wygląda kwestia podłączenia do elektryki? Znalazłem na forum schemat podłączenia "drugich długich" do golfa z podwójnymi światłami, ale do halogenów w zderzaku nic nie znalazłem. Przycisk światła przeciwmgłowego mam dwustopniowy (nie wiem czy ma to znaczenie).
Chcę kupić halogeny do swojej jetty z szerokim zderzakiem. Wyciąć otwory i włożyć (zderzak i tak muszę pomalować więc lepiej od razu wszystko zrobić naraz).
Jak to zamontować? W tych oferowanych na allegro za 200zł, dodają blaszki z okrągłym otworem (jak mniemam jest to jakieś mocowanie). W tych za złotych 20 nie ma żadnych blaszek, stąd też moje pytanie i pewnie poprzednika.
Jak wygląda kwestia podłączenia do elektryki? Znalazłem na forum schemat podłączenia "drugich długich" do golfa z podwójnymi światłami, ale do halogenów w zderzaku nic nie znalazłem. Przycisk światła przeciwmgłowego mam dwustopniowy (nie wiem czy ma to znaczenie).
instalacje mozliwe ze masz juz poprowadzona tylko musisz ja odnalezc a mocowania musisz kupic od kogos albo dorobic samemu jak masz taka mozliwosc, przycisk masz dwustopniowy bo po nacisnieciu raz wlaczaja sie przednie przecwimglowe a drugi raz tylne
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wiesuaf, wtyczkę od przeciwmgielnych masz pod zbiornikiem wyrównawczym.Musisz dorobić wiązkę i dodać przekaźnik. Wiele razy opisywałem co i jak na forum, poszukaj.
Re: lampy przeciwgłowe przednie
Przepraszam za odkopywanie tematu, ale doszły nowe możliwości. Otóż dostałem od kolegi halogeny Hella. Tylko jeden nadaje się do montażu (drugi ma pęknięty klosz) więc chciałem go wykorzystać. Kolega w prezencie dał mi też wiązkę do nich razem z taką kostką na 4 piny. Nie mogę niestety odnaleźć za bardzo schematu, który odpowiadałby jak podłączyć to cudo.Lipek81 pisze:Wiesuaf, wtyczkę od przeciwmgielnych masz pod zbiornikiem wyrównawczym.Musisz dorobić wiązkę i dodać przekaźnik. Wiele razy opisywałem co i jak na forum, poszukaj.
Ktoś może mnie pokierować do odpowiedniego tematu albo dać jakieś instrukcje? Będę zobowiązany (jetta ma strasznie słabe długie )
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Załóż przekaźniki na światła, pomagaWiesuaf pisze:(jetta ma strasznie słabe długie )