[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
stosuje paste 3M, zielona najczęsciej, jaki wosk polecacie, aby uzyskać taki już konkretny połysk ? i przy okazji moze jakos zabezpieczyć powłoke?
dodam, że cenowo fajnie by było nie wygórowane ;D
dodam, że cenowo fajnie by było nie wygórowane ;D
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Pytanie raczej do tematu ,,Krótkie pytanie, krótka odpowiedź"
Jak byś użył jeszcze żółtego i niebieskiego korka to byś miał
Mam rozumieć że jedziesz tylko zielonym korkiem i koniec. Całkiem niezły efekt musisz mieć po niej. Holo, holo, i jeszcze raz holo..Polo.. pisze:stosuje paste 3M, zielona najczęsciej
Jak byś użył jeszcze żółtego i niebieskiego korka to byś miał
..Polo.. pisze:taki już konkretny połysk
A jaką powłokę chcesz zabezpieczyć?..Polo.. pisze: zabezpieczyć powłoke
TEMPO będzie idealne..Polo.. pisze: cenowo fajnie by było nie wygórowane
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
mam różne pady i jakoś nie mam holo, jak to powiedziałeś ;P
powłoke lakierniczą, logiczne chyba?
tempo? wysoko widze mierzysz, ale skoro polecasz, to spróbuje
powłoke lakierniczą, logiczne chyba?
tempo? wysoko widze mierzysz, ale skoro polecasz, to spróbuje
..Polo.., co z tego ze pad miękki skoro pasta ostra ?
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Bio, już odpisał na to więc nie będę ja pisał...Polo.. pisze:mam różne pady i jakoś nie mam holo
Skąd możesz wiedzieć jak wysoko mierzę?..Polo.. pisze:tempo? wysoko widze mierzysz
A co do wosku to zależy ile masz kasy do wydania
skoro na starcie proponujesz mi TEMPO? nie wiem, ale moge sie jedynie domyślać
Pytam o wosk i o jakąs poradę z nim związaną, np za 30zł kupisz taki, ale jak dołożysz 20zł to efekt będzie dużo lepszy ;D
Nie zamierzam kupować nic z wyższej półki ( choc wiem, że na pewno będzie najlepszy), bo zaczynam dopiero przygodę z polerkami.
Jakis tani z dobrym stosunkiem jakosci do ceny, ale z niższej półki cenowej;)
Pytam o wosk i o jakąs poradę z nim związaną, np za 30zł kupisz taki, ale jak dołożysz 20zł to efekt będzie dużo lepszy ;D
Nie zamierzam kupować nic z wyższej półki ( choc wiem, że na pewno będzie najlepszy), bo zaczynam dopiero przygodę z polerkami.
Jakis tani z dobrym stosunkiem jakosci do ceny, ale z niższej półki cenowej;)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
To jak tak to najlepszy by był colli albo hi temp 1000p. Tylko że to wychodzi w granicach 80zł. Długo wytrzymają po odpowiednim przygotowaniu powierzchni, są bardzo wydajne. Na pewno byś nie żałował. Miałem też do czynienia z PB natty's wax blue, ładny zapach, guma balonowa , dodo purple haze pro, duragloss 105 (sealant), a reszta to zymole, powłoki kwarcowe. Wszystko zależy jak przygotujesz powierzchnie przed nałożeniem wosku. Jak będzie wszystko zrobione ze sztuką to wosk wytrzyma bardzo długo i będzie ładnie lakier wyglądał.
Powiedz jaką kwotę byś chciał przeznaczyć na wosk to coś się pomyśli. Ale i tak powinieneś pomyśleć nad colli albo hi temp bo one nawet w zimę dużo wytrzymają
Powiedz jaką kwotę byś chciał przeznaczyć na wosk to coś się pomyśli. Ale i tak powinieneś pomyśleć nad colli albo hi temp bo one nawet w zimę dużo wytrzymają
Pozostawię bez komentarza..Polo.. pisze:skoro na starcie proponujesz mi TEMPO? nie wiem, ale moge sie jedynie domyślać
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Za dużego wyboru nie ma. Jakieś samplery jedynie. Ewentualnie 1Z EINSZETT HARTGLANZ jakies 34zł za 250ml. Ja (i nie tylko ja zapewne) na twoim miejscu dołożyłbym te 30zł i kupił colli albo FK hi temp. Jeszcze pytanie ten wosk ma być do roboty zarobkowej czy dla siebie? Bo jak dla siebie to kup tester FK za jakieś 20zł i ci też starczy na długi czas.
Niestety jak to ktoś kiedyś powiedział ,,nie jest to tanie hobby".
Niestety jak to ktoś kiedyś powiedział ,,nie jest to tanie hobby".
..Polo.., idź i weź sobie w markecie Sonaxa za te 30 zł a ze resztę kup piwo
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
nie dla siebie, na własny użytek, nie mam umiejętności, zeby robić komuś ;P
Bio mówisz poważnie?:D
Bio mówisz poważnie?:D
-
- Użytkownik
- Kontakt:
..Polo.., nawet na własny użytek jak położysz sonaxa to będziesz zadowolony. Nawet komuś jak zrobisz auto to tak samo będzie. Sonax w swoim przedziale cenowym jest całkiem niezły
..Polo.., skoro nie uzywasz glinki a polerka dla Ciebie to zielony korek na roznych gąbkach to naprawdę szkoda pieniędzy i czasu
1. przed polerką glinkowanie
2. polerka 3 pastami na 3 twardościach padówq (ew. można przejśc na menzerne fg400 i ff3000 jak mają być 2 pasty)
3. po polerce IPA i mycie APC (wtedy zobasczysz ile holo wyszło po zielonym)
4. pod wosk cleaner albo aio
5. wosków poniżej 60-70zł innych niż marketowe poza samplerami na kilka uzyć NIE MA
2. polerka 3 pastami na 3 twardościach padówq (ew. można przejśc na menzerne fg400 i ff3000 jak mają być 2 pasty)
3. po polerce IPA i mycie APC (wtedy zobasczysz ile holo wyszło po zielonym)
4. pod wosk cleaner albo aio
5. wosków poniżej 60-70zł innych niż marketowe poza samplerami na kilka uzyć NIE MA