Tłumik sportowy w dieslu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tłumik sportowy w dieslu
Witajcie. Mam tylko krotkie pytanko do was bo sam mam mętlik w głowie. Otóż mam na zbyciu tlumik sportowy remusa, stoi w garażu i sie kurzy. Posiadam golfika 3 1.9 90KM(1Z) i fabryczny tlumik ma juz swoje lata i duzo spawów na sobie. Pomyslalem zeby zalozyc sobie tego remusa, tylko bez wywalania katalizatora i srodkowego bo nie o to mi chodzi. Z tego co wiem to w benzynie jak byl zalozony to basik jest dosc glosny, wiem ze diesel to nie to samo. Rozmaiwalem z kilkoma znajomymi co ogarniaja ten teamt i maja różne poglady, jedni ze bedzie mocny bas, inni ze lekki, a inni ze wogle. I tu pytanko do was, jak sie zachowa ten tlumik, moze ktos ma podobny lub wie cos na ten temat. Pzdr
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tłumik sportowy w dieslu
Nijak.Metiu93 pisze:jak sie zachowa ten tlumik,
Nie wycinając kata i środkowego,nie będzie żadnego pomruku,tym bardziej,że turbina bardzo dużo tłumi.
Jedyne co możesz osiągnąć,to bardziej okopcony zderzak ze względu na to,że nie będzie ciśnienia spalin w końcowej fazie i zamiast wyrzucenia ich daleko poza auto,będą się kłębić zaraz za zderzakiem.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Odp: Tłumik sportowy w dieslu
Miałem takie cudo (po poprzednim właścicielu) i zaraz wywalilem. Wyglądał jak rynna i nie brzmiał inaczej jak oryginał. Za tlumik z fifkami dasz 100zl i będziesz miał spokój. A i dodam ze nie mam katalizatora
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Rust is lighter than carbon fiber
Tłumik sportowy w dieslu
Tez tak myslalem ze tlumik prezentowal by sie tylko ladnie i nic poza tym. Chyba jednak zrezygnuje z tego pomyslu i kupie nowiutki standardowy, i najwyzej dospawam jakies ladne konsowki lub zrobie chromowane koncowki. Zobaczymy Dzieki za wypowiedzi koledzy. PZDR