autor: Michalcabrio » pt lut 22, 2013 17:29
Ze swojej strony dodam iż cabrio jest cięższy od zwykłego golfa, o czym nie wszyscy wiedzą. Dlatego polecam silnik 2.0 z tego właśnie powodu. Oczywiście muszą być elektryczne szyby bo nie wyobrażam sobie wajchowania wszystkich czterech szyb do otwarcia dachu lub złożenia, dla mnie niezbędny jest wiatrołap jadąc w dłuższa trasę. Za 5 tyś bez problemu powinieneś kupić teraz cabrio, zwróć uwagę na najważniejsze czyli dach czy nie jest poklejony, popękany, czy przy tylnych szybach w rogu nie jest porwany. Zwróć uwagę na drzwi czy po otwarciu się nie opuszczają na uszczelki czy nie są sparciałe , porwane lub pozaginane bo będzie się lała woda do środka.
Pozytywne strony cabrio wszyscy znają rozkładasz dach i jeździsz jest przyjemnie wiatr we włosach, a teraz negatywne strony według mnie są dwie pierwszą jest brak rynienek ze względu iż jest to cabrio po otworzeniu szyby woda leje się do środka, drugi minus nie wszędzie zaparkujesz w obawie przed uszkodzeniem dachu, ale to są takie moje przemyślenia.
"Żyj szybko, kochaj mocno, umieraj młodo."