[mk4] Jak hamuje przy 120km/h telepie kierownicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- martines
- Użytkownik

- Kontakt:
[mk4] Jak hamuje przy 120km/h telepie kierownicą
Jak w temacie nie wiem co jest. Pojawiło sie jak grom z jasnego nieba. Przy 100 - 130 jak zaczne nagle hamowac kierownica zaczyna drżeć w lewo w prawo dochodzi do 90 i ustaje przy niższych predkościach powyższa dolegliwość nie występuje. Takie telepanie trwa ok 1s ale juz mnie wnerwia. Nadmieniam: ustawiałem tydzien temu zbieżność, mam nowe alufelgi i sa na bank proste i wyważone prawidłowo. Czy to moga byc tarcze ?
ostatnio na serwisie miałem taki przypadek między 90-120 przy hamowaniu były wibracje dodam auto było nowe przejechane 12 tyś po oględzinach wyszła opona podczas hamowania zmienia się nacisk na nią, oczywiści auto zaliczyło wcześniej jakąś dziurę, także wibracje podczas hamowania może powodowac opona a podczas samej jazdy może to byc nie wyczuwalne przez kierowcę ale to sa rzadkie przypadkie, najtaniej bedzie poprostu najpierw przełozyc opony wyeliminuje nam to opony albo potwierzi szkoda najpier pakowac kasy w toczenie tarcz itd.
- mg-maciek
- Ma gadane

- Kontakt:
witam
myśle również że to coś z oponami (jeśli felgi proste) chociaz miałem kiedyś lagunę i zapodałem sobie trochę większe felgi i opony niż były zlecane i miałem podobne objawy chociaż też wszystko było w porządku z kołami, drążkami, tarczami itd, musiałem je zmienić na stare po czym wszystko wróciło do normy
w moim poprzednim golfiku (dla równowagi dodam) przez 30 tys miałem bicie przy hamomwaniu i przekroczeniu 130 km/h i to osrałem a auto dalej śmiga tyle że nie u mnie
pozdrawiam
myśle również że to coś z oponami (jeśli felgi proste) chociaz miałem kiedyś lagunę i zapodałem sobie trochę większe felgi i opony niż były zlecane i miałem podobne objawy chociaż też wszystko było w porządku z kołami, drążkami, tarczami itd, musiałem je zmienić na stare po czym wszystko wróciło do normy
w moim poprzednim golfiku (dla równowagi dodam) przez 30 tys miałem bicie przy hamomwaniu i przekroczeniu 130 km/h i to osrałem a auto dalej śmiga tyle że nie u mnie
pozdrawiam