Jest kilka na forum, jak mało daj mailazgredd pisze:hcę zobaczyć wykres 160km na ori turbinie z BKC.
1.9 TDI BXE - 175km za 3200zł ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Dobra to sami oceńcie czy to dobry wykres.
Zwróćcie tez na cisnienie jakie niby jest otoczenia- chyba ze faktycznie w tym dniu tyle bylo w Łodzi ale ja dokladnie tego samego dnia robilem auto o tej samej godzinie u Roberta w Gdańsku.
Pomiar serii to istny majstersztyk.
Zwróćcie tez na cisnienie jakie niby jest otoczenia- chyba ze faktycznie w tym dniu tyle bylo w Łodzi ale ja dokladnie tego samego dnia robilem auto o tej samej godzinie u Roberta w Gdańsku.
Pomiar serii to istny majstersztyk.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: 1.9 TDI BXE - 175km za 3200zł ??
Jezeli tak robicie 160 to ja gratuluje ... glupoty .Jam wolne miec 340nm w 2400-3600 i moc w 4600 niz to co jest na foto i tak tez mam
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
to jest wykres na seryjnej suszarce- pomysl jak to musi byc zrobione jak takie krzaki sa juz na samych kreskach wykresu.
Tu masz moj tez ten sam motor ale zapodalem turbo ASZ i MAP'a 3 barowego by w razie co widziec co sie dzieje z autem.
Tu masz moj tez ten sam motor ale zapodalem turbo ASZ i MAP'a 3 barowego by w razie co widziec co sie dzieje z autem.
Wykres co najmniej dziwny, ale nie zmienia to faktu, że okolice 160KM z BKC/BXE i podobnych są możliwe i nie trzeba do tego więcej jak 250-260Nm. Inna sprawa, że nie każde np. BKC jest takie samo i z nie każdego tyle wyjdzie
mnie conajmniej dziwi fakt ze niby firma profesjonalna choć nie słyszalem za wiele o ich działalnosci i ze im normalnie nie jest wstyd wypuszczac takie auta. Albo nie wiedza co robią albo poprostu olewka totalna na klienta- ni eprotestuje to sie nic nie robi i takiego wypuszcza.
- trzeci5
- Forum Master
to jest wykres z mojego byłego Ajm-a na seryjnych gratach
a ten z MK V BKC ale przed korektą,
oby dwa pomiary były robione na tej samej hamowni na licencji V-tech
a ten z MK V BKC ale przed korektą,
oby dwa pomiary były robione na tej samej hamowni na licencji V-tech
tam na sląsku to zawsze takie cisnienie atmosferyczne jest?? Ja mysle ze to przed tą korekcja jeszcze jest. Takie fale to raczej chyba nie od morza co?
- trzeci5
- Forum Master
coś sie tego ciśnienia tak się uczepił,widocznie takie było w tym dnu co był pomiar robiony,a jak masz za niskie to kawą wypij albo i ci podskoczy,tak na poważnie ten drugi wykres jest z MK V przed korektą programu po korekcie nie mam wykresu zrobionego szkoda kasy bo mam inny plan co do mocy,powinno się coś polepszyć bo nie odczuwać tego przymulenia co wynika z wykresu,wiec spodziewam sie że teraz kreski poszły by równiej,pozdrawiamwesol pisze:tam na sląsku to zawsze takie cisnienie atmosferyczne jest?? Ja mysle ze to przed tą korekcja jeszcze jest. Takie fale to raczej chyba nie od morza co?
czepilem sie bo moze ma duzy wplyw na to co maluje hamownia co??Jak uwazasz wazne to cisnienie jest czy nie. Jakie zazwyczja jest atmosteryczne a jakie mozna zauwazyc na tych hamwniach w "dziwnych" firmach? Czemu u mastersa bedzie 1001hPa a wszedzie jest 970-980??
- trzeci5
- Forum Master
po niekąd masz racje ale ciśnienie nie jest takie same w całym kraju np. dziś sprawdziłem na Śląsku jest 989 więc ciśnienie jest bynajmniej bardziej zbliżone do tego z wykresu niż do tego co ty podajesz,a nad morzem dzisiaj jest 1010,coś ci to coś mówi czy Geografia sie kłania i różnica poziomów i w dodatku hamownia na licencji V-tech to chyba nie takie kupa?pozdrawiamwesol pisze:czepilem sie bo moze ma duzy wplyw na to co maluje hamownia co??Jak uwazasz wazne to cisnienie jest czy nie. Jakie zazwyczja jest atmosteryczne a jakie mozna zauwazyc na tych hamwniach w "dziwnych" firmach? Czemu u mastersa bedzie 1001hPa a wszedzie jest 970-980??
tak ale zauwazylem ze te lipne firmy w stylu v tech maja zawsze zanizone to cisnienie. Nie no ja rozumiem ze moze byc nizsze ale nie przesadzajmy z tym bo sie okazuje ze w Łodzi jest jakas wyzyna albo gory i wiecznie tam maja niskie cisnienie i kazdego glowa boli. W wawie natomiast jest juz cisnienie okej tak??
- trzeci5
- Forum Master
Widzę że nie rozumiesz ja jestem ze Śląska i tu też robiłem program i Hamowałem auto więc ci pisze że dziś na Śląsku jest takie ciśnienie a gdzieś indziej jest wyższe,wiec ci tłumacze jeszcze raz aktualnie teraz na Śląsku jest 985 wiec prawie że identyczne jak na moim wykresie z MK V , np.w Łodzi jest aktualnie 994 a w Gdańsku 1003 więc sam widzisz jakie są różnice,no i jak dla ciebie V-tech to lipa mój tuner na szczęście korzystał tylko z hamowni na licencji V-tech no i ja cały czas pisze o ciśnieni na moim wykresie a ty chyba o tym co ty wkleiłeś co,pozdro
ale porownaj Lódz z Wawą.