Istotne jest też to zeby co chwile mi nie wywalało błędów, bo ostatnio nawet włożyłem zarówki ledowe to już było za małe napięcie na obwodzie i błąd świateł wyskoczył.pawel99 pisze:Kolego szukaj turbo z ARL, a dlaczego, a dla tego, że turbo nie będzie pracowało na 100% swoich możliwości i zawsze będzie zapas. Po stronie kompresji wirnik ma o 2mm większy wirnik niż asz, do tego oska nie ma zwężenia pomiędzy wirnikami. Do przerobienia wydech i wywalenia egr fizycznie i softowo. Miałem regenerowaną turbo z asz i po 6 miesiącach odleciało, ośka się ukręciła. Teraz mam używkę arl i już 1,5 roku latam i zero problemów
1.9 TDI BXE - 175km za 3200zł ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Re: 1.9 TDI BXE - 175km za 3200zł ??
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Czyli zdania podzielone..pawel99 pisze:Kolego szukaj turbo z ARL, a dlaczego, a dla tego, że turbo nie będzie pracowało na 100% swoich możliwości i zawsze będzie zapas. Po stronie kompresji wirnik ma o 2mm większy wirnik niż asz, do tego oska nie ma zwężenia pomiędzy wirnikami. Do przerobienia wydech i wywalenia egr fizycznie i softowo. Miałem regenerowaną turbo z asz i po 6 miesiącach odleciało, ośka się ukręciła. Teraz mam używkę arl i już 1,5 roku latam i zero problemów
I tak trzeba rzeźbić zeby połaczyć turbo z wydechem i tak i tak. a moze mi sie kiedyś odwidzi i jakieś większe wtryski włoże i IC i wtedy ASZ moze już nie pompować
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
WILMANowicz, nie wiem czy jest sens pakować kasę w silnik BXE.
Poczytaj, żeby potem się nie zawieść
Rust is lighter than carbon fiber
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Chodzi Ci o wychodzące wałki bokiem?nitrox89 pisze:WILMANowicz, nie wiem czy jest sens pakować kasę w silnik BXE.
Tego akurat silnika jestem pewien pod wzgledem przebiegu i podzespolów,
jakiś tam gość pisał że ma 200tys. i zero problemówwiec chyba reguły nie ma.
U nas zawsze arl czeka na klijeta i zawsze tyle.samo kosztuje. Jesli cena ci noe odpowiada.jaka.dala.moja.firma.zawsze masz mozliwosc zrobienia.wszystkiego na wlasna reke.i przyprowadzenia samochodu na program. dlaczego taka.cena? turbo nie regerenowane!!!! max przelot 50 tys podstawiasz auto5-6 godzin i wyjezdzasz z 175km
brk-tuning profesjonalnie strojony chip-tuning
www.brk-tuning.pl
www.brk-tuning.pl
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Fajnie że każdy się wypowiedział i o to chodzilo.rumianko pisze:U nas zawsze arl czeka na klijeta i zawsze tyle.samo kosztuje. Jesli cena ci noe odpowiada.jaka.dala.moja.firma.zawsze masz mozliwosc zrobienia.wszystkiego na wlasna reke.i przyprowadzenia samochodu na program. dlaczego taka.cena? turbo nie regerenowane!!!! max przelot 50 tys podstawiasz auto5-6 godzin i wyjezdzasz z 175km
Jak tylko zbiore calość gotówki to przyjadę na pewno żebyście ogarneli całość. Dzięki za info ale już wszystko dostałem w mailach
Pozdro
- trzeci5
- Forum Master
Witam powiem ci tylko tyle że mój tuner na seryjnych gratach BKC zrobił mi 160KM i 350Nm na seryjnych gratach,moim zdaniem tez powinno sie udać taki wynik uzyskać z twojego BXE ,więc może zmiana turbo jest nie konieczna chyba że chcesz mieć zapas mocy na przyszłość
-
- Forum Master
- Kontakt:
160 na serii w bkc to igranie z ogniem... ,niech kupi to turbo
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- trzeci5
- Forum Master
2 lata tak już latam,tuner mówi że jeszcze można by parę KM wyłuskać z tej serii,autem jeżdżę na co dzień i kiedy trzeba to but w podłogę jak chce celować w większa moc to na pewno że turbo musi zmienić ale wtedy trzeba się zastanowić nad innymi podzespołami typu wał ,korby ale na te 160-170 KM bym sam program zapodał i cena była by o wiele niższa co najmniej o 2500pln,pozdrospawacz pisze:160 na serii w bkc to igranie z ogniem... ,niech kupi to turbo
-
- Gadatliwa bestia
Chcę zobaczyć wykres 160km na ori turbinie z BKC. Może jeszcze 170km przy 4,0tys obrotów ktoś zrobi na takim małym turbo. Nie po to ludzie lądują turbo ASZ,ARL do BKC by mieć po 170km.
To samo mamy aktualnie na forum sharana. Gosc ma niby zrobione w 115 konnym AUY moc prawie 160 oni prawie 380 Nm. Albo ktos zrobil bardzo niebezpiecnzie albo hamownia lewa.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- trzeci5
- Forum Master
wykres w moim temacie jest wiec możesz sobie go zobaczyc tyle że to wykres z przed korekty bo jak sam zauważysz kreski troche nie tak biegna i była korekta robionazgredd pisze:Chcę zobaczyć wykres 160km na ori turbinie z BKC
co myślisz że ktos cu ściemnia,wcześniej miałem MK IV AJM i na seryjnych gratach było 152KM i 348Nm po zrobieniu przelotu 2,5" do tego centralny IC moc na pewno nieco wzrosła wnioskuje to z tego ze po tych zmianach sprzęgło zaczęło sie ślizgac,auto jeździ do dis bez żadnej ingeręcji w silnik wykres równiez sobie zobacz w temacie,link ponizej z innego forum bo to nie moge odnalesc mojego starego tematuwesol pisze:To samo mamy aktualnie na forum sharana. Gosc ma niby zrobione w 115 konnym AUY moc prawie 160 oni prawie 380 Nm. Albo ktos zrobil bardzo niebezpiecnzie albo hamownia lewa
http://forum.vwslask.pl/viewtopic.php?t=10594" onclick="window.open(this.href);return false;
no dobra zazwyczja z tych 115 wychodzi okolica 147 , czasem sie uda wycisnac te 151 czy 152Km. ALe prawie 160 koni i niuton prawei 380Nm to juz chyba lekk aprzesada co nie? Poza tym sharan jest mega ciezki w stosunku do golfa i tam sprzeglo sie podda szyciej( mimo z ejest takie jak w golfie ASZ) jak i poloski. Poza tym gosc napisal wlasnei z eto pryz doladowaniu 1.35 bara. Chyba troszke malo co nie ??Tyle to mam w ASZ w golfie a w sharanie mam 160 km i 360 Nm i mam nieco wieksze doladowanie. bo 1.42 bara.
Nie powiesz mi ze to bezpieczne jest. Poza tym wynik troszke dziwny u tego goscia a do tego ma przy obrotach 1800 ponad 350 NM. Trzeba byc kowalem by tak koksowac z dolu.
Nie powiesz mi ze to bezpieczne jest. Poza tym wynik troszke dziwny u tego goscia a do tego ma przy obrotach 1800 ponad 350 NM. Trzeba byc kowalem by tak koksowac z dolu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- trzeci5
- Forum Master
[quote="wesol"] ALe prawie 160 koni i niuton prawei 380Nm to juz chyba lekk aprzesada co nie?
to wszystko można skorygować niuton idzie poprowadzić niżej no i jak mówisz trochę za szybko turbo wstaje bo max Nm przy 1800rpm to nic dobrego DM to żle znosi,co do sprzegła to nie wieco co ten gosc od ciebie z forum tam kombinuje ale jak mi sprzęgło zaczęło ślizgać to dałem właśnie od sharana 150 konneg i po dzis dzień wszystko jest OK auto ma aktualnie nalatane 245tyś. a program był robiony przy 180tyś.
to wszystko można skorygować niuton idzie poprowadzić niżej no i jak mówisz trochę za szybko turbo wstaje bo max Nm przy 1800rpm to nic dobrego DM to żle znosi,co do sprzegła to nie wieco co ten gosc od ciebie z forum tam kombinuje ale jak mi sprzęgło zaczęło ślizgać to dałem właśnie od sharana 150 konneg i po dzis dzień wszystko jest OK auto ma aktualnie nalatane 245tyś. a program był robiony przy 180tyś.