[mkII] Alarm+centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[mkII] Alarm+centralny
witam
mam mały problem w końcu znalazłem czas na zamontowanie mojego alarmu magicar440 i podłączyłem go według tego schematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=482271#482271
wszystko jest ok (alarm działa) ale centralny nie i nie da sie wejsc do funkcji programowania (tzn po włączeniu i wyłączeniu stacyjki i 3 krotnym włączeniu przycisku serwisowego w ciągu paru sekund, syrena powinna zapikać co oznacza ze jestem w trybie ustawień) i to właśnie nie działa, nie słychać syreny???
A z centralnym dzieją sie takie rzeczy: podłączyłem go i w momencie załączania alarmu drzwi kierowcy wogóle się nie zamykają a pasażera i bagażnik zamykają sie i odrazu otwierają, próbowałem też na przemian podłączać kabelki to nic się nie diało, a z odciętym czerwonym kabelkiem jak zalecają to wogóle nic nie działało,
chłopaki pomóŻcie
mam mały problem w końcu znalazłem czas na zamontowanie mojego alarmu magicar440 i podłączyłem go według tego schematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=482271#482271
wszystko jest ok (alarm działa) ale centralny nie i nie da sie wejsc do funkcji programowania (tzn po włączeniu i wyłączeniu stacyjki i 3 krotnym włączeniu przycisku serwisowego w ciągu paru sekund, syrena powinna zapikać co oznacza ze jestem w trybie ustawień) i to właśnie nie działa, nie słychać syreny???
A z centralnym dzieją sie takie rzeczy: podłączyłem go i w momencie załączania alarmu drzwi kierowcy wogóle się nie zamykają a pasażera i bagażnik zamykają sie i odrazu otwierają, próbowałem też na przemian podłączać kabelki to nic się nie diało, a z odciętym czerwonym kabelkiem jak zalecają to wogóle nic nie działało,
chłopaki pomóŻcie
- harrygo1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdz miernikiem czy ten przełącznik zwiera bo jak zakładałem swój alarm to on był wadliwy i musiałem go wymienić na innymosquitosound pisze:nie da sie wejsc do funkcji programowania
sprawdz czy centrala daje impuls 3 sekundowymosquitosound pisze:momencie załączania alarmu drzwi kierowcy wogóle się nie zamykają a pasażera i bagażnik zamykają sie i odrazu otwierają
a tak wogóle to w które przewody w instalacji auta się wpinałeś ?
-
- Ma gadane
- Kontakt:
witam
jestem pierwszy raz na necie od momentu napisania tego tematu, ponieważ nie było mnie jakiś czas w domu. Dlatego terz chcę odgrzebać temat i zalatwić ten problem.
Co do siłownika to jest fabryczy centralny więc źle nie może być podpięty (CZ działa OK, ale tylko z kluczyka).
Podpinałem się przy wtyczce(znajduje sie ona kolo skrzynki z bezpiecznikami) z której idą przewody do CZ do drzwi (czerwony, biało-czerwony, żółto-czerwony).
Jak sprawdzić czy idzie impuls 3 czy 1 sekundowy?
Mam nadzieję ze pomożecie chłopaki
jestem pierwszy raz na necie od momentu napisania tego tematu, ponieważ nie było mnie jakiś czas w domu. Dlatego terz chcę odgrzebać temat i zalatwić ten problem.
Co do siłownika to jest fabryczy centralny więc źle nie może być podpięty (CZ działa OK, ale tylko z kluczyka).
Podpinałem się przy wtyczce(znajduje sie ona kolo skrzynki z bezpiecznikami) z której idą przewody do CZ do drzwi (czerwony, biało-czerwony, żółto-czerwony).
Jak sprawdzić czy idzie impuls 3 czy 1 sekundowy?
Mam nadzieję ze pomożecie chłopaki
- Paweł Marek
- V.I.P.
impuls jedno czy trzysekundowy nie ma znaczenia. Przecież jak zamykasz z kluczyka to wystarczy jak na 1 sekundę kluczyk przytrzymasz, a alarm symuluje to działanie. I skoro CZ działa z kluczyka to nie ma innej możliwości tylko coś pomyliłeś w przewodach albo alarm nie działa jak należy
jeśli tak podłączyłeś to powinno działać. Może prześledź jeszcze raz na spokojnie czy we właściwe kable się wpiąłeś, najlepiej prześledź od mikrowłącznika przy zamku, może tam jest coś naprawiane.mosquitosound pisze:(czerwony, biało-czerwony, żółto-czerwony).
bierzesz miernik, podpinasz się pod niebieski, potem zielony i masę i patrzysz czy przy załączaniu - rozłączaniu alarmu impuls ma 1 czy 3 sekundy, ew. na zamykanie mogą być dwa impulsy w Magikarze.mosquitosound pisze:Jak sprawdzić czy idzie impuls 3 czy 1 sekundowy?
Ostatnio zmieniony pn wrz 04, 2006 21:40 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Masz rację - plotkimalolat pisze:plotki kraza, ze jak masz oryginalny pneumatyczny, to trza jakies przekazniki ladowac, bo zamienione jest sterowanie zamiast plusem to minusem czy jakos tak...
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
- Paweł Marek
- V.I.P.
w dwóch przypadkach
1. alarm na wyjściach do centralnego podaje minus, trzeba go "przerobić na plus". Magikara to nie tyczy, ten alarm ma do wyboru plus lub minus
2. Podłączasz funkcję komfort (zamykanie CZ z domykaniem szyb i dachu). Wtedy wykorzystujesz (np w Magikarze) dodatkowy kanał komfortu z alarmu. Ten zawsze podaje minus i też go trzeba zmienić na plus.
1. alarm na wyjściach do centralnego podaje minus, trzeba go "przerobić na plus". Magikara to nie tyczy, ten alarm ma do wyboru plus lub minus
2. Podłączasz funkcję komfort (zamykanie CZ z domykaniem szyb i dachu). Wtedy wykorzystujesz (np w Magikarze) dodatkowy kanał komfortu z alarmu. Ten zawsze podaje minus i też go trzeba zmienić na plus.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ja założyłem magicar440 mam z nim jeszcze pare problemów ale ogólnie dział jest prosty w montażu i ma dodatkowy kanał i bez problemu podłączysz do niego siłownik otwierający klapę, też mam zamiar tak zrobić ale najpierw muszę sieuporać z cent. zam. bo nie chce działać z pilota i wyłącznik serwisowy nie załącza alarmu w tryb serwisowy.